Beweeginterventie Oncologie

Fysiologie en fysieke training tijdens en na kanker

Beweeginterventie Oncologie

Fysiologie en fysieke training tijdens en na kanker

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Duur

2 dagen

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

06-03-2020

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Duur

2 dagen

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

06-03-2020

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Steeds meer mensen overleven de ziekte kanker en hebben daarna een langere levensverwachting. Dit komt onder meer door verbeterde diagnostiek en behandeling. Het gevolg is dat de vraag naar kwalitatief goede en doelmatige zorg toeneemt. Zorg waarin de patiënt een volwaardige partner is en die zich richt op genezing, levensverlenging en kwaliteit van leven. Fysieke training draagt in grote mate bij aan het verminderen van de beperkingen in het functioneren en het verbetert belastbaarheid en zelfmanagement. In deze cursus leert u hoe u hiervoor een specifiek trainingsprogramma kunt opstellen.

Resultaat

 • U beschikt over specifieke kennis van fysiologie bij oncologische patiënten als leidraad voor de fysieke training
 • U bepaalt het beginniveau, de belastbaarheid en de inspanningstolerantie van de oncologische patiënt aan de hand van klinisch relevante en betrouwbare meetinstrumenten
 • U kunt een specifiek trainingsprogramma opstellen voor patiënten die in een behandelperiode van bijvoorbeeld chemotherapie zitten of de behandeling al hebben afgerond (in opzet in de curatieve fase)
 • U werkt volgens de richtlijn Oncologische revalidatie

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (oncologisch) fysiotherapeuten en oefentherapeuten uit de eerste en tweede lijn. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

Aanpak

Na afloop van deze cursus beschikt u over specifieke kennis op het gebied van fysiologie en fysieke training voor de oncologische patiënt. Wat zijn de trainingsmogelijkheden tijdens en na de oncologische behandeling? Daarnaast doet u kennis op van trainingsprincipes en -richtlijnen en gaat u praktisch aan de slag, zodat u effectieve trainingsprogramma's kunt opstellen.

De cursus is gericht op uw praktijk waardoor u de mogelijkheden op het gebied van beweeginterventies maximaal leert benutten. Tijdens klassikale lessen voorziet de ervaren docent u van talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van uw eigen actieve bijdrage aan de lessen.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 20 uur, waarvan 12 contacturen en een aantal uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn, ruime ervaring hebben en op de hoogte zijn van de laatste inzichten in het vakgebied.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Fysiologie van de oncologische patiënt in curatieve fase
 • Inspanningsfysiologie
 • Fysieke beperkingen, belastbaarheid en zelfmanagement
 • Trainen tijdens chemotherapie
 • Inspanningstesten en meetinstrumenten
 • Trainingsprincipes en -richtlijnen

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen.

 • 6 en 20 maart 2020
 • 5 en 19 november 2020

Eventuele extra ingeplande data voor deze cursus vindt u op onze website www.proeducation.nl.

De cursus vindt plaats in regio Rotterdam en Utrecht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 545,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 704,-

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 - 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

Beweeginterventie Oncologie

Fysiologie en fysieke training tijdens en na kanker

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Duur

2 dagen

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

06-03-2020

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.