Flexibel studeren

Over Pro Education

Voor mensen met een veeleisende baan of een eigen praktijk, en een druk privéleven is niets zo belangrijk als flexibiliteit. Bij Pro Education kun je in de meeste gevallen kiezen uit maar liefst 4 studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij jou past. Het merendeel van onze paramedische cursussen kun je op werkdagen, zaterdag of ’s avonds volgen. Voor onze opleidingen kun je kiezen uit de werkdag-, zaterdag-, avond- of thuisstudievariant. Bovendien bestaan er van diverse opleidingen korte, intensieve varianten en varianten met een rustiger studietempo. En natuurlijk is het altijd mogelijk tussentijds over te stappen naar een variant die jou op dat moment beter uitkomt. Deze flexibiliteit en de verschillende startmomenten per jaar zorgen ervoor dat onze opleidingen en cursussen voor iedereen binnen handbereik zijn!
 

Dagprogramma

In de dagvariant volg je op een doordeweekse dag bijeenkomsten van 9.30 uur tot 16.30 uur. De  planning ervan is volledig afgestemd op mensen met een baan, wat betekent dat er – afhankelijk van de duur van het programma – gemiddeld 1 dagbijeenkomst per 2 weken wordt gepland. In een aantal situaties heb je 1 dagbijeenkomst per 3 of 4 weken, of een enkele keer 1 dagbijeenkomst per week. Naast koffie en thee wordt een lunch geserveerd.
 

Avondprogramma

Niet iedereen kan zich op een doordeweekse dag vrijmaken voor een opleiding. Daarom biedt Pro Education al jaren avondprogramma's aan. Deze worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur. Gezien de beschikbare hoeveelheid tijd wordt iedere week een bijeenkomst gepland. Natuurlijk hoort bij zo'n avondprogramma een arrangement met koffie en thee.
 

Zaterdagprogramma

De opzet van de zaterdagvariant is gelijk aan die van het dagprogramma. Je volgt de bijeenkomsten op zaterdag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Zo combineer je de voordelen van een dagprogramma met een fulltimebaan. Pro Education regelt voor de zaterdagprogramma's een dagarrangement, dat bestaat uit koffie, thee en een lunch.
 

Studeren op afstand

Pro Education biedt een aantal opleidingen deels aan in de vorm van thuisstudie. Je volgt deze onderdelen van de opleiding zonder bijeenkomsten, met behulp van boeken, aanvullende studiematerialen en begeleiding van een deskundige docent via onze online leeromgeving e-Connect. De vaardigheidsmodules (vakken) bieden wij aan met een (beperkt) aantal bijeenkomsten. Met studeren op afstand biedt Pro Education je de flexibiliteit om het volgen van een cursus of opleiding te combineren met je persoonlijke situatie. Een aanpak die werkt!
 

Verschillende startmomenten per jaar

Voor vrijwel alle opleidingen en cursussen geldt dat je op meerdere momenten gedurende het jaar kunt starten. Voor elke studievariant geldt dat tijdens de schoolvakanties in de zomer en tijdens de kerstperiode geen georganiseerde studieactiviteiten plaatsvinden. Hierdoor kun je genieten van een welverdiende rustperiode en heb je tijd voor andere dingen. Je kunt deze periode natuurlijk ook gebruiken om opdrachten uit te werken. Indien mogelijk wordt tussen verschillende modules extra tijd ingepland ter voorbereiding op eventuele schriftelijke examens. De schriftelijke examens, indien van toepassing, worden altijd op zaterdagen afgenomen in Utrecht.
 

Tussentijds overstappen

Je kunt indien gewenst tussentijds overstappen van de ene studievariant naar de andere. Uiteraard is het prettiger wanneer je bij aanvang van je opleiding direct van start gaat in de juiste variant, maar er kunnen zich allerlei situaties voordoen waardoor je je opleidingsvariant wilt aanpassen. Je wilt bijvoorbeeld overstappen van de dag naar de avond, of van een variant met bijeenkomsten naar afstandsonderwijs, of juist andersom. Of je wilt je opleiding graag voortzetten in een andere opleidingsplaats omdat je bent verhuisd. Wij regelen het uiteraard graag. Wij verzoeken je tijdig contact op te nemen met onze cursusbegeleiders, via 020 – 56 77 999, zodat wij de planning voor jou kunnen aanpassen. Voor de administratieve verwerking en aanpassing van de planning brengen wij  € 125,- in rekening.
 

Goed bereikbare locaties

Pro Education maakt gebruik van een groot aantal cursuslocaties. Er is dus altijd een cursus bij u in de buurt. Voor elke cursus of opleiding wordt aangegeven waar, op welke dag of avond en op welk tijdstip u deze kunt volgen. Pro Education maakt gebruik van uitstekende locaties, die makkelijk bereikbaar zijn met openbaar en eigen vervoer. Indien er in de opleidingsplaats zelf geen geschikte locatie is, regelt Pro Education een locatie in de directe omgeving. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruikgemaakt van moderne onderwijsfaciliteiten.

Over Pro Education