Omscholen naar paramedicus iets voor jou?

Thema's

Thema's

Omscholen naar paramedicus iets voor jou?

Heb jij een duidelijk beeld van hoe je professionele toekomst eruitziet? Tot aan je pensioen hetzelfde beroep uitoefenen is allang niet meer de standaard. De arbeidsmarkt beweegt, functies veranderen of verdwijnen en nieuwe beroepen ontstaan. Misschien is dit voor jou een goed moment om werk te maken van je ambities.
 
Denk jij weleens na over omscholen naar een ander beroep? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van nationaleberoepengids.nl blijkt dat 76% van de beroepsbevolking er weleens over nadenkt. Bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar meer baanzekerheid, al jaren dromen van een ander beroep of omdat ze simpelweg toe zijn aan iets nieuws.
 

De arbeidskansen op paramedisch gebied

Werk je graag vanuit je hart én hoofd? En wil je echt iets betekenen voor een ander? Bijvoorbeeld bijdragen aan een kwalitatief beter leven of zorgen dat klachten of ziektes meer draagbaar worden voor cliënten? Dan past een beroep als paramedicus uitstekend bij jou.
 
In de hele zorgsector is sprake van personeelstekorten. Ook op paramedisch vlak is er vraag naar nieuwe professionals. Het UWV heeft in kaart gebracht welke beroepen zogeheten kansrijke beroepen zijn. Dat zijn beroepen waarin de kans op het vinden van werk groot is. In de paramedische sector is met name veel behoefte aan professionals die geschoold zijn op HBO- of Masterniveau. Daarbij is er vooral veel vraag naar ergotherapeuten en logopedisten. Als je je nu laat omscholen, is de kans dus groot dat je na je opleiding snel een geschikte baan kunt vinden.
 

Amber ging je al voor

De keuze maken om je te laten omscholen kan een grote stap zijn. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Hoe ervaren anderen het om zich te laten omscholen en hoe is het om te studeren bij Pro Education? Amber Horn werkte als stewardess, maar laat zich nu omscholen naar fysiotherapeut. Ze vertelt zelf waarom ze hiervoor kiest en hoe ze de opleiding ervaart.
 

Ontdek onze paramedische opleidingen

Pro Education is dé paramedische opleider van Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, podotherapeuten en diëtisten. Op onze website vind je ons complete aanbod voor (aankomende) paramedici.
 

Wil je je kansen en mogelijkheden met ons bespreken?

Zit je eraan te denken om je te laten omscholen, maar wil je eerst meer informatie inwinnen over je kansen en mogelijkheden? Bij Pro Education helpen we je graag verder en kijken we samen wat voor jou de best mogelijke leerroute is. Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 – 5 677 999 of vul ons contactformulier in.

Thema's

Thema's