Thema's

Thema's

‘Wij leiden de zorgprofessionals van de toekomst op en nemen onze rol daarin heel serieus’

Brittany Fer over haar werk als opleidingsadviseur bij Pro Education

Brittany Fer (24) is sinds 1 januari 2021 opleidingsadviseur bij Pro Education. Samen met haar vriend Abdullah en kat Boogie woont ze in Hilversum. ‘’Mijn naasten zouden mij omschrijven als een nieuwsgierig, perfectionistisch, open en soms ongeduldig persoon, met een overvloed aan enthousiasme.’’
 

Van maatschappelijk werk naar het onderwijs

“Ik heb de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan. Tijdens de stages van mijn studie ben ik altijd bezig geweest met thema’s als ontwikkeling en onderwijs. Nadat ik de opleiding had afgerond, besloot ik even afstand te doen van het maatschappelijk werk. Ik wilde eerst meer werkervaring opdoen en groeien als persoon om dan misschien op een later moment, met meer levenservaring, weer het maatschappelijk werk in te gaan. Zo kwam ik terecht bij NCOI Groep.”
 

‘Opleidingsadviseur is mij op het lijf geschreven’

“Werken bij een onderwijsinstelling klonk als muziek in mijn oren. Ik heb tweeëneenhalf jaar met veel plezier gewerkt als opleidingsadviseur bij NIBE-SVV, een opleider binnen het bank- en verzekeringswezen. Toen het tijd was voor de volgende stap ging ik aan de slag als junior recruiter bij NCOI Groep. Echter merkte ik na een tijdje dat ik heimwee kreeg naar het onderwijs en dat was de reden waarom ik hier was gaan werken. Ik miste mensen adviseren over het aanbod, de gesprekken met gemotiveerde werkenden die vol ambitie weer de schoolbanken in gaan. Zodoende ontdekte ik dat de functie van opleidingsadviseur mij op het lijf geschreven is en ik heb dan ook meteen actie ondernomen toen ik de kans kreeg om opleidingsadviseur bij Pro Education te worden.”
 

Kwalitatief, open en transparant advies geven

“De paramedische wereld heeft altijd mijn aandacht getrokken. Pro Education is een label dat echt leeft voor zijn vakgebied en de paramedici. Het is een zeer gewaardeerde opleider, met een belangrijke doelgroep en een gemotiveerd team. Als opleidingsadviseur is het mijn rol om kwalitatief, open en transparant advies te geven. Het is daarbij vooral belangrijk dat student de opleiding kiest die naadloos aansluit op zijn of haar leerbehoefte.”
 
“Wij leiden de zorgprofessionals van de toekomst op en nemen onze rol daarin heel serieus. Bijvoorbeeld bij de HBO Bacheloropleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie en Logopedie hebben potentiële studenten veel inhoudelijke vragen over de opleiding. Die beantwoord ik dan. Bij nascholing gaat het meestal om het maken van een plan om zo goed en relevant mogelijk punten te behalen voor herregistratie.”
 

Positieve ervaring met een paramedicus werkt motiverend

De cursisten voor de bij- en nascholing zitten al in het vak terwijl het bij de Bacheloropleidingen meestal gaat om mensen die zich willen omscholen. Bij deze laatste groep merk ik vaak dat de motivatie om zich om te scholen afkomstig is van een positieve ervaring met een paramedicus. De waardering en bewondering voor het vak is dan omgeslagen in de ambitie om zelf ook aan de slag te gaan als zorgprofessional.”
 
“Wat ik leuk vind aan de doelgroep van Pro Education is dat het allemaal ambitieuze mensen zijn die zich willen inzetten voor de medemens. Ze dragen veel kennis en kunde bij zich. Ik ga elke dag met enthousiasme aan het werk omdat ik weet dat ik een bijdrage kan leveren aan een vitaal Nederland.”

Thema's

Thema's