Waarom paramedicus het mooiste beroep ter wereld is

Thema's

Thema's

Waarom paramedicus het mooiste beroep ter wereld is

Werken als paramedicus geeft veel voldoening. Speciaal voor de ‘Week van Zorg en Welzijn’ 11 t/m 16 maart zetten we 5 belangrijke redenen om werkzaam te zijn (of te worden) in de paramedische zorg.
 

De week van Zorg en Welzijn

In Nederland zijn ongeveer 1,2 miljoen mensen werkzaam in de zorg. Deze groep bestaat uit 47.000 paramedici. In de week van ‘Zorg en Welzijn’ staan we  stil bij alle mensen die hun zorgberoep dag in, dag uit met hart en ziel uitoefenen.
 

1. Je maakt een verschil in iemands leven

Misschien wel de grootste motivatie voor mensen om te werken als paramedicus, is het feit dat ze echt een verschil maken in iemands leven. Jij wilt cliënten verder helpen in zware tijden en hen helpen aan een betere kwaliteit van leven. Je betekent daarom niet alleen iets voor een individu, maar ook voor zijn of haar familie en op grotere schaal: voor de Nederlandse samenleving.
 

2. Werken in een team

De zorg is de laatste jaren steeds professioneler geworden. Interprofessioneel- en in de keten samenwerken wordt daarom steeds belangrijker. Samen met je collega’s krijg jij de mogelijkheid om de doelstellingen van je cliënt te realiseren en  te leren van elkaar.
 

3. Geen dag is hetzelfde

Nooit een saai moment voor paramedici, want jouw werk is heel veelzijdig. Elke dag zie je andere cliënten met een andere achtergrond en verschillende klachten. Hierdoor ontwikkel jij een fijne kijk op de “mens achter de mens” en een brede kennis binnen je vakgebied.
 

4. Je bent onmisbaar in de behandeling bij cliënten

Ondanks dat het werk van een paramedicus niet direct gericht is op genezen, heeft de grote meerwaarde van paramedische zorg zich al vaak bewezen. Niet alleen door het verbeteren van de kwaliteit van leven, maar ook bijvoorbeeld door de vermindering van verpleeghuisopnames en valpartijen.­
 

5. Maar bovenal: werken in de zorg doe je met je hart

Naast dat deze sector vaak zorgt voor veel voldoening, vraagt het ook veel van je. Het vraagt je elke dag om keuzes te maken, een flink doorzettingsvermogen en soms om jezelf even opzij te zetten in het belang van de cliënt. Werken in de paramedische zorg doe je daarom met je hele hart, met veel liefde en compassie voor je medemens.

Thema's

Thema's