Omscholen tot diëtist? Ontdek een nieuwe carrière

Wil jij mensen leren wat gezond eten is en wat juist niet? En wil je mensen helpen om gezond gedrag aan te leren? Dan is omscholing tot diëtist met de HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek de juiste keuze voor jou.
 

Wil je weten wat de opleiding inhoudt?

Als diëtist help je mensen een gezonde leefstijl aan te nemen. Om dit mogelijk te maken zijn bepaalde onderwerpen essentieel. De HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek bestaat uit de volgende onderdelen: voedingsleer, anatomie en fysiologie, productkennis en voedselveiligheid, diëtistisch consult, pathologie en psychiatrie. Daarnaast komen gezondheidsbevordering en preventie, behandelen en begeleiden, therapeutisch handelen, professionele dienstverlening en kwaliteitsbevordering aan bod.
 

Ontdek het opleidingsaanbod

Wat zijn de mogelijkheden met een HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek?

Heb jij een passie voor voeding en gezondheid? De opleiding zorgt dat jij het officiële getuigschrift HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek haalt. Je bent vanaf dat diëtist en je mag de titel Bachelor of Science (BSc) gebruiken. Je bent kundig als het gaat om voeding en diëtetiek en je hebt de vaardigheden om anderen te inspireren en motiveren om een gezondere levensstijl aan te nemen. Je kunt aan de slag in een ziekenhuis, gezondheidscentrum of bij een onderwijsinstelling.
 

Omscholen met baangarantie?

Als je nadenkt over omscholing, is het belangrijk om te weten hoe de arbeidsmarkt eruit ziet en wat je kansen op een baan zijn na het afronden van de opleiding. In de zorg en paramedische zorg is er een grote vraag naar professionals die een HBO-opleiding hebben afgerond. Dit komt omdat er enorme personeelstekorten zijn in deze branche. De kans is groot dat je na je opleiding direct een geschikte baan zult vinden.

Waarom studeren bij Pro Education?

  • Erkend onderwijs Deze Bacheloropleiding wordt aangeboden door Pro Education. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie­organisatie (NVAO). Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.
  • Praktijkgerichte opleiding Onze docenten zijn ervaren professionals die werkzaam zijn in het werkveld. Ze zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen en voldoen aan hoge eisen. Er is volop ruimte voor het onderling uitwisselen van kennis, ideeën en praktijkervaringen.
  • Flexibel studeren Je hebt de flexibiliteit om je studie aan te passen aan jouw behoeften. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je studeert. We bieden verschillende startmomenten, locaties en tijdstippen (overdag, 's avonds of op zaterdag) aan. De opleiding is gedeeltelijk te volgen via virtual classroom.
  • Studiebegeleiding op maat
    Bij Pro Education zijn er kleine lesgroepen. Er is hierdoor voldoende mogelijkheid voor het stellen van vragen aan je docent. Loop je ergens tegen aan of heb je advies nodig? Tijdens je hele studieperiode kun je terecht bij een studiebegeleider.
Advies nodig?

Wil je je omscholen en wil je weten welke opleiding bij jouw persoonlijke situatie past? Bij Pro Education helpen we je graag verder en kijken we samen wat voor jou de best mogelijke leerroute is. Wij helpen je graag bij al jouw vragen. Neem gerust contact met ons op.