Omscholen tot fysiotherapeut? Ontdek een nieuwe carrière.

Wil jij mensen helpen te bewegen zonder belemmeringen? En wil je bijdragen aan iemands kwaliteit van leven en dagelijks functioneren? Als dit je aanspreekt dan is omscholen tot fysiotherapeut via de  HBO Bachelor Fysiotherapie wat jij zoekt.

Karim ging je al voor

Denk jij erover na om van baan te veranderen? Wanneer je je laat omscholen wil je zeker weten dat dit bij je past. Of een HBO Bachelor Fysiotherapie de juiste keuze is voor jou, kun je alleen zelf bepalen. Zorg dat je alle informatie hebt en er goed over na denkt. De ervaringen van anderen kunnen je helpen bij jouw beslissing tot omscholing. Karim heeft zich laten omscholen tot fysiotherapeut. Bekijk hoe hij zijn omscholing en het studeren bij Pro Education heeft ervaren.

Wil je inzicht krijgen in de opleiding?

Als fysiotherapeut is het jouwhoofdtaak om problemen bij bewegen te voorkomen en te behandelen. Om een cliënt op een goede manier te behandelen zijn er verschillende onderdelen in onze opleiding opgenomen: cliënt en diagnose, fysiotherapeutische diagnostiek, neuropathologie, fysiotherapie en training van specifieke doelgroepen, methodisch handelen in de fysiotherapie, complex fysiotherapeutisch handelen en fysiotherapeutische vaardigheden. Ook zijn onderwerpen zoals gezondheidsbevordering en preventie, therapeutisch handelen en communiceren, professionele (para)medische dienstverlening en kwaliteitsbevordering opgenomen in de opleiding. Met onze opleiding ontwikkel je je tot een veelzijdige, professionele fysiotherapeut.
 

Ontdek het opleidingsaanbod

Wat zijn de mogelijkheden met een HBO Bachelor Fysiotherapie?

De HBO Bachelor Fysiotherapie zorgt dat jij het officiële getuigschrift Bachelor Opleiding tot Fysiotherapeut haalt. Je bent vanaf dit moment fysiotherapeut en je mag de titel Bachelor of Science (BSc) gebruiken. Als fysiotherapeut kun je aan de slag in een fysiotherapiepraktijk, ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum. Daarnaast kun je een eigen praktijk openen. Met alle benodigde kennis en vaardigheden ben je in staat om zelfstandig te werken als een erkend en vakbekwaam fysiotherapeut.
 

Wil jij baangarantie? Ga voor uitstekende baankansen

Denk jij na over een omscholing naar fysiotherapeut? Dan wil je natuurlijk graag weten wat jouw arbeidskansen zijn na het afronden van de opleiding. In de zorg en paramedische zorg is er een grote vraag naar fysiotherapeuten die een HBO-opleidingen hebben afgerond. Dit komt omdat er enorme personeelstekorten zijn in deze branche. Er liggen hierdoor enorm veel kansen om na je opleiding een baan te vinden.

Waarom studeren bij Pro Education?

 • Erkend onderwijs
  Deze Bacheloropleiding wordt aangeboden door Pro Education. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-opleidingen worden gesteld. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie­organisatie (NVAO). Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.
 • Praktijkgerichte opleiding
  De opleiding is gericht op kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk. Onze docenten zijn ervaren en werken in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld door Pro Education. Sluit jouw baan aan op de opleiding? Dan kun je de opdrachten uitvoeren in je werkomgeving en doe je direct ervaring op.
 • Flexibel studeren
  Pas je studie aan op jouw behoeften en voorkeuren. Kies waar en wanneer je jouw opleiding volgt. Geef een voorkeur door voor een startmoment, locatie of tijdstip (overdag, 's avonds of op zaterdag). Onze opleiding is hierdoor goed te combineren met je carrière of privéleven. Bovendien bieden we de mogelijkheid om een deel van de opleiding online te volgen via virtual classroom. Op deze manier kun je digitaal les krijgen op een vastgesteld tijdstip, samen met een docent en medestudenten.
 • Individuele studiebegeleiding
  Bij Pro Education bieden we individuele begeleiding die perfect past bij jouw werkomgeving. Dit is mogelijk door de lesgroepen klein te houden waardoor er genoeg ruimte is voor vragen en persoonlijke ondersteuning.
Advies nodig?

Wil je je omscholen en wil je weten welke opleiding bij jouw persoonlijke situatie past? Bij Pro Education helpen we je graag verder en kijken we samen wat voor jou de best mogelijke leerroute is. Wij helpen je graag bij al jouw vragen. Neem gerust contact met ons op.