Omscholen tot logopedist? Ontdek een nieuwe carrière

Heb jij interesse in communicatie? En wil jij mensen die een probleem hebben met taal, spraak, stemgebruik, slikken of gehoor helpen met communiceren? Dan is omscholing tot logopedist met de HBO Bachelor Logopedie een goede keuze voor jou.

Pieternel ging je al voor

Kies jij voor omscholing? Dat doe je niet zomaar. Om te weten of je de juiste keuze maakt is het goed om ervaringen van andere omscholers te zien. Pieternel van Lent heeft zich laten omscholen tot logopedist. Ze vertelt zelf waarom ze hiervoor koos en hoe ze de opleiding heeft ervaren.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de HBO Bachelor Logopedie leer je over de verschillende disciplines taal, spraak, stem, gehoor, slikken en neurologie en de stoornissen die voorkomen. Daarnaast leer je onder andere over gezondheidsbevordering en preventie, diagnostiek en behandeling, therapeutisch handelen en communiceren, professionele (para)medische dienstverlening en kwaliteitsbevordering. Kortom, na afronding van de opleiding ben je een allround professional die alle kennis en vaardigheden bezit om succesvol te zijn als logopedist.
 

Ontdek het opleidingsaanbod

Wat kun je met de HBO Bachelor Logopedie?

Wanneer je de HBO Bachelor Logopedie succesvol afrondt behaal je het officiële en internationaal erkende getuigschrift ‘Bachelor Opleiding voor Logopedie’ van Pro Education. Je mag de titel Bachelor of Science (BSc) voeren. Je hebt alle kennis en vaardigheden om zelfstandig als erkend en deskundig logopedist aan de slag te gaan. Je kunt gaan werken bij een logopediepraktijk, ziekenhuis, verpleeghuis, revalidatiecentrum of op een school voor speciaal onderwijs. Daarnaast kun je je eigen praktijk starten.
 

Zoek jij naar omscholing met baangarantie?

Wanneer je omscholing tot logopedist overweegt, dan ben je wellicht op zoek naar meer baanzekerheid, droom je al tijden van een ander beroep of ben je simpelweg toe aan iets nieuws. Jouw professionele toekomst hangt af van een arbeidsmarkt die continu in beweging is. In de zorg en specifiek de paramedische zorg is er al geruime tijd sprake van personeelstekort. Het beroep logopedist is een kansrijk beroep waar veel vraag is naar nieuwe professionals die geschoold zijn op HBO-niveau. Wanneer jij kiest voor de HBO Bachelor Logopedie heb je een grote kans dat je na je opleiding een passende baan vindt.

De voordelen van studeren bij Pro Education

  • Erkend onderwijs
    Deze Bacheloropleiding wordt aangeboden door Pro Education. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-opleidingen worden gesteld. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie­organisatie (NVAO). Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.
  • Praktijkgerichte opleiding Onze opleiding zorgt dat je kennis en vaardigheden leert die direct toe te passen zijn. Alle docenten zijn vakspecialisten die in de praktijk werken, hebben ruime ervaring en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heb je een baan die aansluit op de opleiding? Je kunt jouw opdrachten uitvoeren in je eigen werkomgeving.
  • Flexibel studeren
    Volg de opleiding klassikaal op een locatie die jouw voorkeur heeft. Kies uit een dag-, avond- of zaterdagprogramma, zodat ons onderwijs matcht met jouw carrière of privéleven. Daarnaast kun je de opleiding ook voor een deel via virtual classroom volgen. Dan volg je digitaal les op een vaste tijd, met een docent en andere studenten.
  • Individuele studiebegeleiding
    Wij sluiten optimaal aan op jouw werksituatie door lesgroepen klein te houden. Er is hierdoor ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Je kunt tijdens je hele studie bij een studiebegeleider terecht.
Advies nodig?

Wil je je omscholen en wil je weten welke opleiding bij jouw persoonlijke situatie past? Bij Pro Education helpen we je graag verder en kijken we samen wat voor jou de best mogelijke leerroute is. Wij helpen je graag bij al jouw vragen. Neem gerust contact met ons op.