Wil jij omscholen naar een paramedisch beroep?

Denk jij weleens na over omscholen naar een ander beroep? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van nationaleberoepengids.nl blijkt dat 76% van de beroepsbevolking er weleens over nadenkt. Bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar meer baanzekerheid, al jaren dromen van een ander beroep of omdat ze simpelweg toe zijn aan iets nieuws.

De arbeidsmarkt beweegt, functies veranderen of verdwijnen en nieuwe beroepen ontstaan. Dus misschien is dit voor jou een goed moment om werk te maken van je ambities.
 

De arbeidskansen op paramedisch gebied

Werk je graag vanuit je hart én hoofd? En wil je echt iets betekenen voor een ander? Bijvoorbeeld bijdragen aan een kwalitatief beter leven of zorgen dat klachten of ziektes meer draagbaar worden voor cliënten? Dan past een beroep als paramedicus uitstekend bij jou. 

In de hele zorgsector is sprake van personeelstekorten. Ook op paramedisch vlak is er vraag naar nieuwe professionals. UWV heeft in kaart gebracht welke beroepen zogeheten kansrijke beroepen zijn. Dat zijn beroepen waarin de kans op het vinden van werk groot is. In de paramedische sector is met name veel behoefte aan professionals die geschoold zijn op HBO- of Masterniveau. Daarbij is er vooral veel vraag naar ergotherapeuten en logopedisten. Als je je nu laat omscholen, is de kans dus groot dat je na je opleiding snel een geschikte baan kunt vinden.
 

Ontdek onze paramedische opleidingen

Pro Education is dé paramedische opleider van Nederland. Als jij je wilt omscholen naar een paramedisch beroep als fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist, kan dat met een van de volgende opleidingen:

Karim ging je al voor

De keuze maken om je te laten omscholen kan een grote stap zijn. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Hoe ervaren anderen het om zich te laten omscholen en hoe is het om te studeren bij Pro Education? Karim Mechdoud werkte zestien jaar bij een groothandel en liet zich omscholen naar fysiotherapeut. Hij vertelt waarom dat zo kwam en wat hem dat heeft gebracht.

Wat maakt omscholen naar een paramedisch beroep of verpleegkunde bijzonder?

Die vraag stelden we aan Josephine Hofsté, directeur van Pro Education.

‘‘Ik zie bij Pro Education twee soorten omscholers. Je hebt de mensen die tot het inzicht kwamen dat ze hun huidige werk niet tot hun 67ste willen blijven doen. Ze worden er niet gelukkig van en willen op een andere manier waarde toevoegen aan hun leven. En het contact dat je als paramedicus of verpleegkundige met cliënten hebt, geeft die waarde. 

Daarnaast hebben we veel studenten die met het paramedische vak kennismaakten door een gebeurtenis in hun privéleven. Bijvoorbeeld omdat een familielid door ziekte of een ongeval paramedische hulp kreeg. Dan ziet iemand ineens hoe mooi en nuttig bijvoorbeeld ergotherapie kan zijn en denkt, dat wil ik ook gaan doen.

Ze hebben dus intrinsieke motivatie. Omscholers worden ook goede zorgverleners. Ze hebben doorzettingsvermogen, want naast je werk een HBO-opleiding volgen is best pittig. En je wordt er ook een ander mens door. Ze kennen en herkennen ook de strijd die hun cliënten doormaken, want tijdens hun omscholing ervaren ze zelf ook een flinke struggle. En dat helpt je in je werk als zorgverlener.

Die uitdaging hoeven studenten bij Pro Education niet alleen aan te gaan. Je krijgt daarbij begeleiding van onze docenten. Dat zijn allemaal gedreven en gemotiveerde professionals die zelf ook het vak uitoefenen.’'

Waarom studeren bij Pro Education?

  • Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland.
  • Onze opleidingen zijn praktijkgericht want theoretische kennis is heel waardevol, maar als paramedicus wil je die kennis optimaal kunnen toepassen in de praktijk. Daarom zijn praktijksituaties altijd het uitgangspunt van onze lessen.
  • Onze lesgroepen zijn klein zodat de docent jou alle aandacht kan geven die je nodig hebt.
  • Al onze docenten hebben ruime ervaring in de praktijk.
  • Omdat we weten dat studeren naast een drukke baan of praktijk én je privéleven flexibel moet kunnen, bieden wij maar liefst vier studievarianten met verschillende startmomenten.
  • Onze studieadviseurs ontzorgen je en helpen je soepel door je studie.
 

Wil je je kansen en mogelijkheden met ons bespreken?

Zit je eraan te denken om je te laten omscholen, maar wil je eerst meer informatie inwinnen over je kansen en mogelijkheden? Bij Pro Education helpen we je graag verder en kijken we samen wat voor jou de best mogelijke leerroute is. Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 – 5 677 999 of vul ons contactformulier in.