Podcast: Gezond Groeien

Alle podcasts
Alle podcasts

Pro Education presenteert met trots Gezond Groeien - de podcast voor paramedici en andere professionals in de zorg. In deze informatieve podcast gaat paramedisch opleider Pro Education in gesprek met experts uit het werkveld. Onze deskundigen belichten actuele en relevante onderwerpen die van essentieel belang zijn voor de dagelijkse praktijk van fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en andere professionals in de zorg. Of je nu op zoek bent naar therapeutische strategieën, praktische tips of gewoon inspirerende verhalen, Gezond Groeien levert waardevolle informatie en nieuwe perspectieven voor jou als paramedicus.

Aflevering 3: Geen passende zorg zonder inclusiviteit 

In deze aflevering spreek ik met Meriem Laamairi, zorgmanager bij stichting Middin en actief in diverse organisaties zoals de Brede Raad 010, Beter zien Anders Kijken en Talent010. We verkennen haar visie op inclusieve zorg, hoe we inclusiviteit in de zorg kunnen bevorderen, en de uitdagingen bij het bieden van passende zorg.

Aflevering 2: Leven met Chronische Ziekte – meer dan een diagnose

Deze keer spreken we met Ellen Ricke, een ervaren voormalig fysiotherapeut en onderzoeker met een PHD op het gebied van therapietrouw bij COPD. We gaan dieper in op haar visie over het leven met een chronische ziekte, niet alleen vanuit het perspectief van de professional in de zorg maar juist ook vanuit het perspectief van de patiënt.

Aflevering 1: Een paramedisch perspectief op duurzame inzetbaarheid

In gesprek met Eric Verduyn, directeur Onderwijs en Innovatie binnen de Salta Group, over het belang van een leven lang leren voor paramedici. Hoe gaan we om met obstakels en wat is nu eigenlijk goed advies voor een succesvolle en duurzame carrière in de zorgsector. Ontdek de cruciale rol van educatie en het verband tussen duurzame inzetbaarheid en toekomstbestendigheid.

Of beluister alle afleveringen via:

Alle podcasts
Alle podcasts