Anouk Demos

Over Pro Education

‘Ik draag graag mijn kennis en passie voor het vak over’


Na mijn opleiding muziektheater aan het conservatorium in Rotterdam begon ik vanuit mijn passie voor de stem aan de opleiding logopedie. In juni 2010 studeerde ik af en ging ik meteen aan het werk. Daarnaast gaf ik ook les aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven in de HBO-opleiding logopedie. Dat lesgeven vond ik zo leuk dat ik in 2012 ook als freelance docent ben begonnen bij Pro Education. Ik draag graag mijn kennis en passie voor het vak over en maak graag studenten enthousiast over mijn werkveld.

Ik geef met name de vakken stem-, spraak- en taalontwikkeling. Vanwege mijn huidige werk in de allround praktijk ben ik breed inzetbaar in verschillende logopedische vakken. Mijn expertise ligt vooral op stem- en zanggebied. Daarnaast ben ik portfoliobegeleider, examinator en ontwikkel ik cursussen, examens, lessen en webinars voor de opleiding. 

Wat is de hulpvraag?

De technieken rondom het verbeteren van de stem blijven zich ontwikkelen. Dat blijven volgen en kritisch naar het vak blijven kijken, maakt het lesgeven in dit vak zo interessant. Als logopedist is het ook van belang om niet alleen naar de theorie te kijken, maar vooral naar de mens met de hulpvraag. Wat is de hulpvraag en hoe ga ik die samen met de cliënt beantwoorden? 

Als docent breng ik de passie voor mijn vak over op anderen. Het werktempo ligt hoog en ik vraag best veel van mijn studenten. Veel studenten zijn daar enthousiast over. Ik pas me zoveel mogelijk aan het niveau van de groep aan. Ik werk vanuit een open communicatie en houd de les graag zo interactief mogelijk.

Wat ik studenten altijd aanraad is: volg je passie als je echt voor dit vak wilt gaan en laat je niet van je pad brengen als het even tegenzit. Maak het bespreekbaar met een docent en kijk welke weg voor jou de beste is. 

Terug naar het overzicht
Over Pro Education