Sandrien Kranenberg

Over Pro Education

Een veilige leeromgeving creëren waarin elke vraag gesteld mag worden


Tijdens mijn Master tot psychosomatisch fysiotherapeut ontdekte ik mijn passie voor het overbrengen en delen van kennis. Na mijn opleiding wilde ik daar meer mee doen, maar ik wilde geen afscheid nemen van het werk in de fysiotherapiepraktijk. Dus zocht ik naar een manier om die twee elementen met elkaar te combineren en dat kon als freelancer bij Pro Education. Ik geef les binnen de Post HBO-cursussen Psychosomatiek, Chronische pijn en Respiratoire aandoeningen en sinds kort ook in modules voor de HBO Bachelor Fysiotherapie.

Al sinds mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2005 hebben cliënten met chronische aandoeningen en aanhoudende klachten mijn specifieke interesse en hebben al mijn specialisaties zich daarop gericht. In het afgelopen jaar hebben ik en mijn mededocenten een hele grote groep fysiotherapeuten meegenomen in de kennis en kunde rondom revalidatie na COVID-19. 

Meer vertrouwen en inspiratie

Ik probeer de cursus of module altijd naar de persoonlijke leerdoelen van de studenten/cursisten toe te buigen. Mijn dag is geslaagd als ik merk dat deelnemers met meer vertrouwen de deur uitlopen, geïnspireerd zijn en hun leerdoelen hebben behaald. Ik probeer een veilige leeromgeving te creëren, waarin elke vraag gesteld mag worden. Met elkaar leren we meer.

De cursisten in mijn lessen hebben vaak verschillende doelen. Sommige komen punten sprokkelen en denken niks te gaan leren en andere zijn net afgestudeerde nieuwelingen in het vak. Het mooie is dat uiteindelijk iedereen wel een persoonlijk leerdoel heeft en door dat goed in kaart te brengen en terug te koppelen blijf ik dichtbij de wensen van de cursisten. 

De meerwaarde van Pro Education zit hem in de concrete cursussen en opleidingen met docenten die ook in het werkveld actief zijn. Die kunnen dus de koppeling maken van theorie naar praktijk met tastbare handvatten en praktische vaardigheden en tips.

Blijf altijd nieuwsgierig

Mijn tip aan de studenten is: wees en blijf altijd nieuwsgierig en blijf jezelf uitdagen. Fysiotherapie is een mooi en complex vlak en hoe meer ik leer, hoe meer ik besef hoe weinig ik weet en dat geeft weer honger naar meer. Zo raak je volgens mij nooit uitgeleerd en dat past weer helemaal bij mijn visie. Life Long Learning.

Over Pro Education