Prohealth Magazine

Op deze pagina vind je de digitale versies van ons magazine Prohealth. Liever het magazine thuis ontvangen? Meld je aan en ontvang Prohealth vanaf de volgende editie gratis 3x per jaar in de brievenbus.

Preventie: wat kun jij ermee? | mei 2021

Waar je opgroeit en leeft, bepaalt voor een groot deel je gezondheid. Dat wordt uit onderzoek steeds duidelijker, en dat is waar de overheid de komende tijd op inzet als het gaat om gezondheid en preventie: leefomgeving en leefstijl. In deze editie van Pro Health gaan we dieper in op wat jij als paramedicus hierin kunt betekenen voor cliënten. Diverse experts vertellen hun visie op dit vlak en delen hun eigen ervaringen.
Bekijk het magazine

Interdisciplinair samenwerken | december 2020

Het thema van dit nummer van Pro Health is ‘interdisciplinair samenwerken’. In deze editie gaan we dieper in op hoe we als professionals gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten en wat dit oplevert. Zo legt ergotherapeut en trainer Marije Bolt uit wat de essentie van goed samenwerken in de zorg is. Daarnaast vertelt fysiotherapeut Piet Mourik over zijn praktijk, ambities en het belang van buiten je comfortzone treden.
Bekijk het magazine

De plek van ouderen in de maatschappij | december 2019

In de twintigste eeuw is het aantal 65-plussers in Nederland meer dan vertienvoudigd. Daarnaast is sprake van 'dubbele vergrijzing'. Dit houdt in dat binnen de groep 65-plussers het deel 80-plussers toeneemt. De vergrijzing bereikt een hoogtepunt met 4,7 miljoen ouderen in 2040. Bovendien blijven ouderen steeds langer participeren in de samenleving. Het thema van deze editie van Prohealth is de plek van ouderen in de maatschappij en de rol van de zorg daarbij.
Bekijk het magazine

Regie over de eigen gezondheid | juni 2019

Het thema van deze editie van Prohealth is ‘regie over de eigen gezondheid’. Bij Pro Education vinden we dat een belangrijk onderwerp. Cliënten meer verantwoordelijkheid laten nemen in hun eigen herstel- of revalidatietraject of voor een preventieve, gezonde leefstijl. De paramedicus speelt daarbij een belangrijke rol in de motivatie, begeleiding en advisering. Een aantal experts op dit gebied deelt in dit nummer hun visie hierop.
Bekijk het magazine

Het belang van leren en ontwikkelen | februari 2019

Het belang van een leven lang leren en ontwikkelen is het thema van de Prohealth van februari 2019. Dat is niet alleen belangrijk omdat de ontwikkelingen in de zorg te kunnen volgen, maar ook om passie voor je vak te houden. Onder andere oud-minister en SER-voorzitter Mariëtte Hamer geeft haar visie op dit onderwerp.
Bekijk het magazine

Toekomstbestendigheid en innovatie | september 2018

Toekomstbestendigheid en innovatie in de zorg is het thema van de nieuwe Prohealth. In het vorige nummer keken we in verband met onze 20ste verjaardag nog terug, maar nu kijken we alleen vooruit. We besteden aandacht aan digitale innovaties en de mogelijkheden die deze bieden, zoals therapie op afstand. Maar we kijken ook naar nieuwe inzichten in het aanbieden van zorg en de actuele stand van zaken daarin. Komt de patiënt nu eindelijk centraal te staan?
Bekijk het magazine​

20 Jaar Pro Education | juni 2018

Pro Education is jarig, en wel voor de 20ste keer. De onderwerpen in dit nummer hebben dan ook te maken met dit vierde lustrum. We kijken terug, maar vooral ook vooruit. Wat is er allemaal veranderd in die 20 jaar en wat kunnen we in de toekomst nog verwachten? Zowel docenten als ontwikkelaars en cursisten delen hun ervaringen en inzichten. Én we hebben een nieuwe column van logopedist Saskia Eelman.
Bekijk het magazine

Ouderenzorg | januari 2018

Het thema van het derde nummer is ‘ouderenzorg’. In deze editie vertellen professionals over hun ervaringen en drijfveren met betrekking tot het werken met ouderen. Aan het woord zijn onder andere Femmie Stolte, casemanager dementie bij Carinova Mantelzorgondersteuning en Michael Jansen, fysiotherapeut in verpleeghuis WZH Oosterheem.
Bekijk het magazine

Werken met kinderen | september 2017

Het thema van de tweede nummer is ‘werken met kinderen’. In deze editie vertellen professionals over het werken met kinderen en alles wat daar bij komt kijken. Zo legt ergotherapeut en bewegingswetenschapper Theone Kampstra uit waarom het uitgangspunt dat de zintuiglijke ontwikkeling al begint als het kind nog in de buik van de moeder zit, heel belangrijk is.
Bekijk het magazine

Leren | mei 2017

Dit is de eerste editie van ons magazine Prohealth. Het thema van deze editie is ‘leren’. Leren doet iedereen op zijn eigen manier. De een leert van ervaringen, de ander van waarnemen en weer anderen experimenteren graag. “Wij geloven in rijke leerlandschappen waarbij cursisten uiteindelijk leermethodes kiezen die het best bij hun passen” – Eric Verduyn, directeur opleidingen.
Bekijk het magazine