Tab navigation test

Zo voordelig mogelijk studeren?

Wil je graag een bij- of nascholingscursus volgen? Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger. Je hebt dit jaar vijf keer de mogelijkheid om het budget aan te vragen. Wees er wel snel bij, want als het budget op is kun je geen subsidie meer ontvangen.

Wat is het STAP-budget?

Er geldt een aantal voorwaarden als je het STAP-budget wil aanvragen. 

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
  • Je scholing start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
STAP-budget aanvragen

Ben je eruit welke cursus je wilt volgen? Dan kun je het STAP-budget aanvragen. Het is belangrijk dat je hierbij de volgende stappen doorloopt:
 

Stap 1

Kies de cursus die je wilt volgen en schrijf je via de opleider zelf in.
 

Stap 2

Lever het STAP-aanmeldformulier in bij UWV.
 

Stap 3

Als je de aanvraag binnen het tijdvak doet, je aan de voorwaarden voldoet en er nog budget is, ontvang je STAP-budget.
 

Stap 4

Je opleider ontvangt het bedrag en verrekent dit met de opleidingskosten.

Opleidingsaanbod

Welke cursus wil jij volgen met het STAP-budget?

Je kunt voor elke cursus van Pro Education het STAP-budget aanvragen. Wil jij graag zo voordelig mogelijk studeren en ben je nog op zoek naar een geschikte cursus? Bekijk ons opleidingsaanbod en ontdek welke cursus bij jou past.

Inschrijven met STAP-budget
De voorwaarden

Jaarlijks maximaal € 1.000,- subsidie met STAP-budget

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Deze vergoeding vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting.
 

Vraag de subsidie op tijd aan

De overheid stelt elk jaar zo’n € 200 miljoen beschikbaar voor deze subsidieregeling. Dit bedrag wordt voor 2022 verdeeld over vijf inschrijftermijnen. Je hebt dus vijf keer de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Het is dus belangrijk dat je niet te lang wacht.

Vanaf 10.00 uur op 1 maart 2022 kan je hiervoor terecht op het nieuwe STAP-portaal van het UWV.

Vragen?

Heb je vragen over het STAP-budget? Of kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste cursus? Wij helpen je graag. Je kunt ons bellen op 020 – 2 265 988. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.