Menu Zoeken
.

Professionalsbijeenkomst zeer geslaagd

Samen met de deelnemende professionals kijken we tevreden terug op de onlangs gehouden professionalsbijeenkomst. Zij kregen een inspirerend avondprogramma aangeboden. Nadat directeur Josephine Hofsté de avond opende, volgde een aantal workshops waarin het thema Gedrag en Gedragsverandering werd belicht.

Lees meer

Thema's: nieuws

Begeleiden en coachen: Met minder energie meer voor elkaar krijgen

Wat ik vaak meekrijg van zorgprofessionals, is dat ze vooral heel veel aan hun cliënten aan het uitleggen zijn over wat ze moeten doen en waarvoor dit helpt. Vervolgens gaan ze ervan uit dat die cliënt hun tips en adviezen ook wel gaat uitvoeren. Ze hebben immers duidelijk uitgelegd waarom het nodig is. In de praktijk blijkt dit vaak toch niet voldoende te zijn.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Coachen: Je begrijpt het pas als je het ervaart

Chantal (begin 30) kwam bij mij binnen met burn-out klachten. Ze zat ziek thuis. Ze voelde zich oververmoeid, had nekklachten, veel hoofdpijn, lage concentratie en was mentaal en fysiek verminderd belastbaar. Uit het intakegesprekgesprek met haar en een persoonlijkheidstest kwam naar voren dat ze perfectionistisch was ingesteld en afhankelijk was van het oordeel van anderen en van zichzelf.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Begeleiden, coachen en motiveren binnen het vakgebied Fysiotherapie

Als psychosomatisch fysiotherapeut werk ik veel met mensen met 'medisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten’. Bij dit type patiënten is de fysiotherapeutische behandeling niet meer zo zeer gericht op vermindering van pijn, maar heeft ze als doel om de cliënt anders te leren omgaan met pijn en pijngedrag. De behandeling richt zich op het verminderen van de sensitisatie (hypergevoeligheid) van het zenuwstelsel.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Begeleiden van terugkeer naar eigen werk

Een ergotherapeut leert cliënten zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten uit te voeren in hun eigen woon-, leef- en werkomgeving. Dat is de kern van ergotherapie. Waarom is er dan zoveel koudwatervrees als het erom gaat cliënten te begeleiden bij terugkeer naar (eigen) werk?

Lees meer

Thema's: Ergotherapie

Winnares blij met opleidingscheque: “Ik ben al aan het kijken voor een cursus.”

Al meer dan 20 jaar werkt Diana Baarda met veel passie als logopedist. Bij KBC Noordoostpolder werkt zij met meervoudig gehandicapte kinderen. Tijdens haar bezoek aan de Noorddag Logopedie op 11 maart in Groningen, schreef Diana zich bij de stand van Pro Education in voor onze nieuwsbrief en maakte daarmee kans op een opleidingscheque van € 500,-.

Lees meer

Thema's: nieuws

Wat is voor jou het belang van leren

Ik vind het belangrijk mezelf zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen. Er zijn telkens weer nieuwe inzichten en ontwikkelingen in ons vak en daar moet je in mee ontwikkelen als je je cliënten goed wilt behandelen. Het is ook belangrijk om je zo breed mogelijk te ontwikkelen. Daarom was ik ook heel blij met de vraag vanuit de praktijk waar ik werk om deze cursus te gaan volgen. Voor mij was dat weer een nieuwe doelgroep. Ik had daarvoor nooit met mensen met deze problematiek gewerkt en nu mag ik hen ook behandelen. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

“In onze praktijk is opleiden eerder een eis dan een wens”

“Het vak ergotherapie is heel waardevol en ik denk dat het een belangrijke rol speelt in de toekomst van de gezondheidszorg in de vorm van ‘Value Based Healthcare’. Mensen blijven langer zelfstandig en behouden regie en dat is vaak ook kostenbesparend.” Aan het woord is Rob Koppers, mede-eigenaar van Doen, praktijk voor ergotherapie in Amsterdam en kerndocent van de HBO Bachelor Ergotherapie van Pro Education. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

“Wij willen leren toegankelijk maken en waarde toevoegen aan organisaties”

​Pro Education is onderdeel van NCOI Groep. Alle labels profiteren van onderlinge synergie en ontwikkeling van bijvoorbeeld leermethodieken. “Dagelijks houden wij ons bezig met de vraag:
hoe en wanneer willen mensen leren? Hoe zorgen we ervoor dat je naast je drukke werkleven ook kunt studeren? Een gesprek met Eric Verduyn, directeur opleidingen NCOI Groep.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Winnares blij verrast met opleidingscheque

Tijdens haar bezoek aan het Jaarcongres Ergotherapie op 24 maart in Utrecht, schreef Madelief Tiel Groenestege zich bij de stand van Pro Education in voor onze nieuwsbrief en maakte daarmee kans op een opleidingscheque van € 500,-.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.