Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u meer weten over het omgaan met taalbarrières en culturele verschillen in de communicatie met cliënten? En zoekt u naar concrete handvatten om allochtone cliënten beter te begrijpen? Dan is deze cursus een geschikte keuze. De cursus geeft u inzicht in de multiculturele aspecten die van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van de behandeling. U krijgt de kennis en vaardigheden aangereikt om straks succesvol te communiceren met uw allochtone cliënten. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus en de koppeling met actuele casuïstiek merkt u na afloop meteen resultaat.

Resultaat

 • U verwoordt uw eigen perceptie van een allochtone cliënt.
 • U past actueel onderzoek en modellen in uw werkpraktijk toe.
 • U gaat met verschillen in omgangsvormen om.
 • U gaat met taalbarrières om.
 • U past uw handelingen of interventies aan aan de allochtone cliënt.
 • U stelt zich empathisch op in een gesprek met uw allochtone cliënt.

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor paramedici die inzicht willen krijgen in de multiculturele aspecten die van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van de communicatie met hun cliënten.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in verschillende onderwerpen die van invloed kunnen zijn op de communicatie met allochtone cliënten. De boeiende cursus onderscheidt zich door een combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving. U krijgt kennis aangereikt door middel van recent verschenen literatuur, veel praktische oefeningen, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met communicatie vanuit multicultureel perspectief. Doordat u de aangereikte kennis in de lessen toepast, is hij direct toepasbaar in uw praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met multiculturele communicatie. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Onderzoek invloed multiculturele communicatie
 • Paramedici en hun perceptie bij begeleiding allochtonen
 • Culturele verschillen in gezondheidsopvattingen
 • Omgaan met taalbarrières en tolken
 • Organisatorische problemen door multiculturele aspecten
 • Verschillen in klinische realiteit en normen en waarden
 • Verschillende omgangsvormen
 • BRAVO-thema's vanuit multicultureel perspectief
 • Wederzijds begrip creëren
 • Culturele contexten en actuele casuïstiek

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

13-09-2017 Dag Woensdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
13-09-2017 Dag Woensdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 495,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 654,00

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.