Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Bent u (aankomend) manager of leidinggevende in de zorg- en welzijnssector en wilt u zich ontwikkelen naar HBO Bachelor? Volg dan de opleiding HBO Bachelor Management in de Zorg. In relatief korte tijd heeft u al een stevige basis die onmisbaar is voor een manager in de zorg. U houdt zich tijdens de opleiding bezig met alle aspecten van management. Zo vergaart u kennis op het gebied van HRM, financiën, organisatiegedrag en kwaliteits- en procesmanagement. Onze topdocenten komen uit de praktijk en zorgen voor de koppeling van theorie en praktijk. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner NCOI.

Erkende kwaliteit

Deze Bacheloropleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-opleidingen worden gesteld. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

U heeft belangstelling voor een managementfunctie binnen de zorg- en welzijnssector. U heeft 2 jaar werkervaring en een relevante werkomgeving waarbinnen u de opdrachten kunt toepassen. Met deze opleiding wordt u officieel Bachelor en mag u de graad Bachelor of Arts (BA) voeren.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Pro Education.

Aanpak

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

De opleiding bestaat uit 3 fases van 1 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken. In de aansluitende afstudeerfase werkt u aan uw eindscriptie en legt u de laatste hand aan het praktijkprogramma. Door de opbouw in modules kunt u uw opleiding flexibel indelen. U zult merken dat het behalen van een HBO Bachelorgraad daardoor prima te combineren is met uw drukke baan.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. In de bijeenkomsten wordt de theorie voortdurend afgewisseld met de praktijk. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.
U gaat in inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u leert, meteen toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief. Hierdoor is er weinig uitval.

Programma 240 EC

 

Fase 1

 • Management in de zorg [SE]8 EC
 • Organisatiegedrag [MO]8 EC
 • Managementvaardigheden [MO]8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn [SE]8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg [MO]8 EC
 • Personeelsmanagement [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 2

 • Strategisch zorgmanagement [MO]12 EC
 • Marktwerking in zorg en welzijn [MO]12 EC
 • Organisatie en verandering [MO]12 EC
 • Informatiemanagement [SE]12 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 3

 • Inspirerend leidinggeven [MO]12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]12 EC
 • Keuzeprogramma 24 EC
  • Coaching
  • Manager kinderopvang
  • Projectmanagement
  • Jeugdzorg
  • Bedrijfspsychologie
  • Ouderenzorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Kinderpsychologie
  • Agressie in de hulpverlening
  • Pedagogiek
 • Praktijkprogramma [PF]12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF]30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Keuzeprogramma

In fase 3 volgt u ook een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional, maar bekwaamt u zich ook in het bijzonder in een deelgebied. Op die manier kiest u een specialisatie die past bij uw interesses, ambities en werksituatie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verdieping in coaching, kinderpsychologie of ouderenzorg. Ook wijkontwikkeling en pedagogiek behoren tot de interessante focusmogelijkheden. Kijk voor een volledig aanbod in het programma.

Examens

Uw examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Afstuderen

U rondt de opleiding af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop woont u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U wordt begeleid door een docent die zeer veel verstand heeft van uw afstudeergebied. Deze begeleidt u tijdens het gehele traject en zal u ondersteunen tijdens uw afstudeertraject. Zo zult u tot een optimaal resultaat komen.

Getuigschrift

U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Management in de Zorg' van onze businesspartner Hogeschool NCOI. Daarnaast mag u de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Flexibel studeren voor meer informatie.

Planning

De bijeenkomsten in de 3e fase worden mogelijk op een andere dag/avond verzorgd. 

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
52 mogelijkheden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Drachten

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Maastricht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Leeuwarden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Tilburg

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Den Bosch

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Enschede

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Maandag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Dinsdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Dinsdag Breda

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Avond Dinsdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Dag Donderdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Dag Donderdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Dag Donderdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Dag Donderdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Dag Donderdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

September 2017 E-learning N.v.t. E-learning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Den Bosch

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Maastricht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Tilburg

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Enschede

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Leeuwarden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Drachten

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Dinsdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Dinsdag Breda

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Avond Dinsdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Donderdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Donderdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Donderdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Donderdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Donderdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 E-learning N.v.t. E-learning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
September 2017 Avond Maandag Drachten Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Eindhoven Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Maastricht Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Arnhem Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Leeuwarden Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Tilburg Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Den Bosch Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Zwolle Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Enschede Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Amsterdam Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Utrecht Inschrijven Planning
September 2017 Avond Maandag Groningen Inschrijven Planning
September 2017 Avond Dinsdag Rotterdam Inschrijven Planning
September 2017 Avond Dinsdag Breda Inschrijven Planning
September 2017 Avond Dinsdag Den Haag Inschrijven Planning
September 2017 Dag Donderdag Amsterdam Inschrijven Planning
September 2017 Dag Donderdag Eindhoven Inschrijven Planning
September 2017 Dag Donderdag Utrecht Inschrijven Planning
September 2017 Dag Donderdag Rotterdam Inschrijven Planning
September 2017 Dag Donderdag Zwolle Inschrijven Planning
September 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam Inschrijven Planning
September 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht Inschrijven Planning
September 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam Inschrijven Planning
September 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning
September 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle Inschrijven Planning
September 2017 E-learning N.v.t. E-learning Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Den Bosch Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Amsterdam Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Maastricht Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Groningen Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Arnhem Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Tilburg Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Enschede Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Utrecht Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Leeuwarden Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Drachten Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Zwolle Inschrijven Planning
December 2017 Avond Maandag Eindhoven Inschrijven Planning
December 2017 Avond Dinsdag Den Haag Inschrijven Planning
December 2017 Avond Dinsdag Breda Inschrijven Planning
December 2017 Avond Dinsdag Rotterdam Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning
December 2017 Dag Donderdag Amsterdam Inschrijven Planning
December 2017 Dag Donderdag Utrecht Inschrijven Planning
December 2017 Dag Donderdag Zwolle Inschrijven Planning
December 2017 Dag Donderdag Eindhoven Inschrijven Planning
December 2017 Dag Donderdag Rotterdam Inschrijven Planning
December 2017 E-learning N.v.t. E-learning Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Dossiervorming € 200,00
Cursusgeld € 7990,00
Examenkosten € 2760,00
Competentieontwikkelprogramma € 1980,00
Afstudeerkosten € 1185,00
Diplomering € 450,00
Studiemateriaal € 1790,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 1366,50
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 17736,50

De kosten voor dossiervorming kunnen niet in termijnen worden voldaan. Deze worden opgenomen in de eerste termijn van de factuur.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.