Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Vanuit overheid en zorgverzekeraars wordt aangedrongen op doelmatige en effectieve zorg. Evidence-based practice (EBP) is de mogelijkheid om zorg efficiënt aan te bieden op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde wijze. Door onderzoek en inzicht te combineren met ervaring van gebruikers wordt er een goed beeld gekregen van de effectiviteit van behandelingen. Deze Masterclass geeft u de verdieping en vaardigheden om evidence-based practice (EBP) in uw paramedisch vakgebied toe te passen. Na afloop integreert u op effectieve en zorgvuldige wijze evidence-based handelen in uw eigen praktijk.

Erkende kwaliteit

Deze opleiding wordt door Pro Education. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan Masterprogramma's worden gesteld. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Resultaat

 • U maakt een zorgvuldige, expliciete en oordeelkundige afweging van uw professionele kennis met extern bewijsmateriaal en met de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de cliënt.
 • U ontwerpt een onderzoeksdesign om klinisch relevante onderzoeksvragen uit uw eigen praktijk te kunnen beantwoorden.
 • U voert wetenschappelijk onderzoek uit.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte Masterclass is bedoeld voor fysiotherapeuten die zich op Masterniveau willen ontwikkelen op het gebied van evidence-based fysiotherapie. Het is ook interessant voor andere paramedische zorgverleners die zich hierin willen verdiepen.

Aanpak

U krijgt in deze Masterclass een goed overzicht van evidence-based practice (EBP). Gedurende de lessen komen de belangrijkste uitgangspunten aan de orde. Daarnaast krijgt u een goed inzicht in partijen die betrokken zijn bij EBP. De Masterclass biedt u een verdieping in onderzoekend handelen. De Masterclass wordt geleid door ervaren fysiotherapeuten die zelf in de praktijk actief zijn. Daarnaast maakt u gebruik van actuele literatuur en heeft u toegang tot onze online leeromgeving. U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Professionals

In iedere Masterclass is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring en zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

Programma

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Evidence-based practice
 • Klinimetrie
 • ICFDH
 • Inleiding in biostatistiek
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Overdraagbaarheid van uitkomsten
 • Wetenschap in de praktijk
 • Case report/review

Diploma

U rondt deze Masterclass af met een mondeling examen. Behaalt u een voldoende, dan ontvangt u het diploma 'Masterclass Evidence-based Fysiotherapie'.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
4 mogelijkheden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
December 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam Inschrijven Planning
December 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 250,-
Examenkosten € 260,-
Locatiekosten € 118,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.333,-

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.