Hanneke Bax

Over Pro Education

“Menselijk contact blijft onmisbaar”


Technologie is enorm in opmars. Toen ik afstudeerde had ik niet eens een smartphone en je ziet nu mensen afstuderen op apps die ze ontwikkelden. Ik ben niet heel erg van de techniek, maar deze projecten prikkelden me wel. Technologie kan natuurlijk een geweldige ondersteuning bieden binnen de behandeling. Ik vind wel dat menselijk contact onmisbaar is. En ik ben er ook van overtuigd dat dat over twintig jaar nog steeds zo is. Wat voor nieuwe technologieën er ook nog worden bedacht.
 
Dankzij de moderne communicatiemiddelen is de samenwerking tussen multidisciplinaire zorgteams steeds minder een issue. Een kno-arts in ziekenhuis A kan tegenwoordig heel gemakkelijk een foto of een scan naar een collega-specialist in ziekenhuis B sturen en op afstand met deze collega overleggen.
 
Wat betreft de ontwikkeling in de zorg hebben we met stemklachten nog een hele weg te gaan. In het bedrijfsleven worden al jaren RSI-trainingen gegeven, maar stemtrainingen zijn zeldzaam. Terwijl je stem het ook flink te verduren kan hebben in je werk.
 
Hanneke Bax - Logopedist en docent voor de opleidingen HBO Bachelor Logopedie en Stemtherapie voor beroepssprekers bij Pro Education

Over Pro Education