Janneke de Waal

Over Pro Education

Steentje bijdragen aan ontwikkeling van het vak


In mijn eigen praktijk houd ik me vooral bezig met diagnostiek. Daarnaast ben ik docent geworden, omdat ik het heel motiverend vind om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het vak. Lesgeven vind ik zalig. Of het nu aan de cursisten is of aan de studenten van de bacheloropleiding. Beide groepen zijn supergemotiveerd.

De cursisten zitten al langer in het vak en zijn heel gretig als gaat om nieuwe kennis. Wat ik mooi vind, want we leven momenteel in een heel interessante tijd. Er is door marktwerking veel aan het veranderen in de zorg. Hierdoor is het opstarten van een praktijk een heel ander verhaal dan vroeger. Het vak wordt inhoudelijk ook heel erg versterkt door nieuwe inzichten over effectieve therapievormen. We weten steeds meer over wat wel en niet werkt. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien dat jonge, nieuwe logopedisten hiermee opgroeien. Ze zijn niet anders gewend en er al helemaal op toegerust.

Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Laat ik het zo zeggen: als ik later zelf zorg nodig heb, zal ik blij zijn als er een oud-student van Pro Education aan mijn bed staat.

Janneke de Waal - Logopedist en docent voor Bachelor Logopedie en diverse logopediecursussen bij Pro Education.

Over Pro Education