Robert Wonink

Over Pro Education

Samen kunnen we elke voetklacht aan

Na mijn studie podologie aan de Academie voor Podologie te Utrecht, heb ik mij verder gespecialiseerd in echografie van voet en enkel. In 2004 richtte ik samen met mijn broer Eric Wonink Podozorg Nederland op. Deze soft franchiseorganisatie is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen door het hele land. Wij zijn een groep registerpodologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de optimale voetzorg er uit moet zien. 

De kracht van samenwerken

Niet alle voetafwijkingen zijn op te lossen door podotherapie. Samenwerking met andere disciplines zoals fysiotherapie, huidtherapie, maar bijvoorbeeld ook diëtetiek is zeer belangrijk om tot een goed behandelplan te komen. Ik werk als echografist ook nauw samen met orthopedisch chirurg dr. I.V. van Dalen op de poli-orthopedie in de Bergman Kliniek in Naarden.

De docent leert van de cursist

Sinds 1991 ben ik werkzaam als docent. Eerst bij de Academie voor Podologie in Utrecht en later bij MBRT (Medische Beeldvorming en Radiotherapie) Hogeschool InHolland in Haarlem, maar ook binnen onze eigen organisatie verzorg ik het interne opleidingsprogramma en nu ook voor Pro Education. 

Ik wil altijd blijven leren en mijzelf ontwikkelen en als docent leer je ook zoveel van je cursisten, dat is mooi. Ik geniet ervan om met andere ‘vakidioten’ te sparren over alles met betrekking tot voet- en enkelklachten. En ook bij Pro Education kan ik hierin mijn ei kwijt.

De nascholing op het gebied van voet- en enkelklachten is geschikt voor alle zorgverleners met bijzondere interesse in dit gebied. Dit zijn over het algemeen fysiotherapeuten, oefentherapeuten en podotherapeuten. De cursus Enkelstabiliteit voor de Echografist is zoals de naam al aangeeft geschikt voor echografisten. Met deze cursus kun je je ervaring met diagnostisch onderzoek verbeteren zodat je meer gerichte behandeling kunt uitvoeren en adviseren bij enkeltrauma. 

Bewegen is gezond

Als registerpodoloog of podotherapeut zie je het lichaam als een bewegingsketen en de voeten maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Als jouw bewegingsketen goed functioneert dan staat niets je in de weg om gezond te gaan bewegen. Dit vind ik voor mijzelf en voor mijn cliënten belangrijk en als docent vind ik het mooi hieraan bij te dragen door bij andere zorgverleners de kennis en kunde op dit gebied te vergroten.

Over Pro Education