Baby krijgt te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding

Thema's

Thema's

Baby krijgt te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding

Baby’s en peuters krijgen te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding. Een van de grootste uitdagingen van de jeugdgezondheidszorg, waar ook de consultatiebureaus onder vallen, ligt tegenwoordig dan ook bij het voorkomen van overgewicht. Dat is de constatering van Lucy Smit, voorzitter van de AJN (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland).

Ze spreekt haar zorg uit over kinderzitjes als MaxiCosi’s en gemaksproducten als ‘pyjamapapjes’. Volgens haar zijn ouders zich er te weinig van bewust dat ook voor heel jonge kinderen geldt dat ze vrij moeten kunnen bewegen om calorieën te kunnen verbranden. Ze zouden minder tijd in de Maxi-Cosi door moeten brengen en meer tijd in de box of op een boxkleed, zodat ze bijvoorbeeld met hun beentjes kunnen zwaaien.
 
Verder wijst Smit erop dat veel producten zo in de markt worden gezet dat ouders denken dat hun kinderen het echt nodig hebben. Als voorbeeld noemt ze het ‘pyjamapapje’. Volgens haar kunnen jonge kinderen veel beter pap uit een bord met een lepel eten, omdat ze zich dan sneller verzadigd voelen. Op die manier zullen ze ook minder snel wennen aan te veel of te calorierijke voeding.
 
Bron: Ad.nl

Thema's

Thema's