Nieuws

Onze top 5 opleidingen van januari

Op Vrijdag, 15 Januari, 2021, 12:41

Met ruim 100 praktijkgerichte, erkende cursussen en opleidingen is Pro Education dé opleider voor zorgprofessionals. We hebben interessante programma’s op het gebied van oefen- en fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, podotherapie, voeding en diëtetiek. Hieronder onze top 5 opleidingen van januari.
Lees meer
Thema's: Blog

Het belang van valpreventie

Op Vrijdag, 15 Januari, 2021, 12:27

Geriatriefysiotherapeut Lotte Kunst over het belang van interdisciplinair werken bij valpreventie

De zorgkosten gerelateerd aan valincidenten stijgen. Dat is logisch, want er zijn steeds meer ouderen en we leven steeds langer. Valincidenten komen dan ook steeds vaker voor. Daarnaast zijn letsels heftiger, duurt revalidatie daardoor steeds langer en is meer zorg nodig als mensen weer naar huis gaan.

Lees meer
Thema's: Blog

Nieuw in ons aanbod: Jeugdliteratuur en Abstracte Taal

Op Donderdag, 19 November, 2020, 10:20

Als je als logopedist veel met kinderen werkt, is het uiteraard belangrijk dat je je kunt verplaatsen in hun wereld. Wat houdt hen bezig? Hoe drukken ze zich uit? En hoe kun je hun taalontwikkeling stimuleren? Om daar meer inzicht in te krijgen en je eigen competenties op het gebied van taalontwikkeling bij kinderen nog meer te versterken, biedt Pro Education een nieuwe cursus aan: Jeugdliteratuur en Abstracte Taal. 
Lees meer

Pro Education en NCOI bieden samen hun eerste MOOC aan

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:56

Pro Education en NCOI bieden in augustus 2020 samen hun eerste ‘Massive Open Online Courseware’ (MOOC) aan. Een MOOC brengt mensen vanuit alle hoeken van Nederland bij elkaar in één virtuele ruimte. Daarin doen zij kennis en vaardigheden op door middel van interactieve leersessies en collaboratief leren.
Lees meer
Thema's: Blog

Actuele cursus Revalidatie na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:50

Als je als eerstelijnsfysiotherapeut veel weet over longrevalidatie, sta je in deze tijd voor een nieuwe uitdaging: COVID-19. Zoals bekend tast dit coronavirus de luchtwegen aan van mensen die erdoor worden besmet. Het herstel kan lang duren en er kan blijvende schade aan het longweefsel ontstaan. Uit de vele reacties op bijvoorbeeld zorgwijzer.nl, blijkt dat ook veel patiënten met milde coronaklachten hier nog langdurig last van hebben.
Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Actuele cursus Ergotherapie na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:44

Speciaal voor ergotherapeuten ontwikkelden wij de praktijkgerichte cursus Ergotherapie na COVID-19. Ergotherapeuten staan in deze tijd voor een nieuwe uitdaging: COVID-19. Zoals bekend tast dit coronavirus de luchtwegen aan van mensen die erdoor worden besmet. Het herstel kan lang duren en er kan blijvende schade aan het longweefsel ontstaan.Uit de vele reacties op bijvoorbeeld zorgwijzer.nl blijkt dat ook veel patiënten met milde coronaklachten hier nog lang last van hebben.
Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Relevante cursussen behandeling na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:24

Speciaal voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten bieden we twee nieuwe cursussen aan voor het behandelen van cliënten met COVID-19. Deze zijn natuurlijk ook erg interessant voor oefentherapeuten, maar ook logopedisten kunnen te maken krijgen met COVID-19-patiënten.
Lees meer
Thema's: Blog

‘Wij leiden de zorgprofessionals van de toekomst op en nemen onze rol daarin heel serieus’

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:56

Brittany Fer over haar werk als opleidingsadviseur bij Pro Education

Brittany Fer (24) is sinds 1 januari 2021 opleidingsadviseur bij Pro Education. Samen met haar vriend Abdullah en kat Boogie woont ze in Hilversum. ‘’Mijn naasten zouden mij omschrijven als een nieuwsgierig, perfectionistisch, open en soms ongeduldig persoon, met een overvloed aan enthousiasme.’’

Lees meer
Thema's: Blog

Spel toepassen in logopedische behandeling van kinderen

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:50

Waarom en hoe gebruik je spel bij de logopedische behandeling van kinderen? Dat vroegen we aan Ilona Silderhuis. Zij is werkzaam als logopedist, docent, trainer, begeleider en cursusontwikkelaar. Ook is zij geregistreerd dyslexiebehandelaar en heeft ze jarenlange ervaring in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen. Binnen de eerstelijnszorg werkt ze veel met kinderen. Ook adviseert ze collega’s in haar praktijk, leerkrachten en interne begeleiders. Bij Pro Education geeft Ilona  onder andere de cursus Spel in de Logopedie.
 
Lees meer
Thema's: Logopedie

“Grote verschillen tussen Nederland en Spanje”

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:56

“Als het gaat om de plek van de ouderen in de samenleving zie ik grote verschillen tussen Nederland en Spanje. Hier zijn de ouderen meestal heel zelfstandig en in Spanje komt het vaak voor dat ze beslissingen en verantwoordelijkheden aan de kinderen of anderen overlaten. In het algemeen zijn ouderen in Nederland ook veel langer actief in de maatschappij en zelfredzamer.”
Lees meer
Thema's: Blog