Nieuws

Pro Education en NCOI bieden samen hun eerste MOOC aan

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:56

Pro Education en NCOI bieden in augustus 2020 samen hun eerste ‘Massive Open Online Courseware’ (MOOC) aan. Een MOOC brengt mensen vanuit alle hoeken van Nederland bij elkaar in één virtuele ruimte. Daarin doen zij kennis en vaardigheden op door middel van interactieve leersessies en collaboratief leren.
Lees meer
Thema's: Blog

Actuele cursus Revalidatie na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:50

Als je als eerstelijnsfysiotherapeut veel weet over longrevalidatie, sta je in deze tijd voor een nieuwe uitdaging: COVID-19. Zoals bekend tast dit coronavirus de luchtwegen aan van mensen die erdoor worden besmet. Het herstel kan lang duren en er kan blijvende schade aan het longweefsel ontstaan. Uit de vele reacties op bijvoorbeeld zorgwijzer.nl, blijkt dat ook veel patiënten met milde coronaklachten hier nog langdurig last van hebben.
Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Actuele cursus Ergotherapie na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:44

Speciaal voor ergotherapeuten ontwikkelden wij de praktijkgerichte cursus Ergotherapie na COVID-19. Ergotherapeuten staan in deze tijd voor een nieuwe uitdaging: COVID-19. Zoals bekend tast dit coronavirus de luchtwegen aan van mensen die erdoor worden besmet. Het herstel kan lang duren en er kan blijvende schade aan het longweefsel ontstaan.Uit de vele reacties op bijvoorbeeld zorgwijzer.nl blijkt dat ook veel patiënten met milde coronaklachten hier nog lang last van hebben.
Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Relevante cursussen behandeling na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:24

Speciaal voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten bieden we twee nieuwe cursussen aan voor het behandelen van cliënten met COVID-19. Deze zijn natuurlijk ook erg interessant voor oefentherapeuten, maar ook logopedisten kunnen te maken krijgen met COVID-19-patiënten.
Lees meer
Thema's: Blog

“Mensen helpen de juiste opleiding of cursus te kiezen”

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:56

Annemarie de Groot (54) is opleidingsadviseur bij Pro Education. Ze woont in Hilversum samen met Daan en hun 18-jarige zoon Nils en 13-jarige dochter Lisanne. “Wel fijn om dicht bij het werk te wonen, want dat scheelt veel reistijd”, zegt ze. “Ik heb jaren in Deurne gewerkt. In de buitendienst, maar ik reed toch wel drie keer in de week naar Deurne. Dus ik weet hoeveel tijd dat kost.”
Lees meer
Thema's: Blog

Spel toepassen in logopedische behandeling van kinderen

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:50

Waarom en hoe gebruik je spel bij de logopedische behandeling van kinderen? Dat vroegen we aan Ilona Silderhuis. Zij is werkzaam als logopedist, docent, trainer, begeleider en cursusontwikkelaar. Ook is zij geregistreerd dyslexiebehandelaar en heeft ze jarenlange ervaring in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen. Binnen de eerstelijnszorg werkt ze veel met kinderen. Ook adviseert ze collega’s in haar praktijk, leerkrachten en interne begeleiders. Bij Pro Education geeft Ilona  onder andere de cursus Spel in de Logopedie.
 
Lees meer
Thema's: Logopedie

“Grote verschillen tussen Nederland en Spanje”

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:56

“Als het gaat om de plek van de ouderen in de samenleving zie ik grote verschillen tussen Nederland en Spanje. Hier zijn de ouderen meestal heel zelfstandig en in Spanje komt het vaak voor dat ze beslissingen en verantwoordelijkheden aan de kinderen of anderen overlaten. In het algemeen zijn ouderen in Nederland ook veel langer actief in de maatschappij en zelfredzamer.”
Lees meer
Thema's: Blog

Aantal zorgbehoevende ouderen stijgt sneller dan aantal mantelzorgers

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:49

In de toekomst zullen er steeds minder mantelzorgers zijn voor steeds meer ouderen die mantelzorg nodig hebben. Het aantal mantelzorgers per zelfstandig wonende 75-plusser zal volgens de ramingen afnemen van bijna 5 in 2018 naar 3 in 2040. De mantelzorger zelf is ook steeds vaker een 75-plusser.
Lees meer
Thema's: Blog

Een andere kijk op zorg

Op Dinsdag, 10 December, 2019, 11:46

De maatschappij verandert en vergrijst. We worden allemaal ouder en moeten allemaal langer doorwerken. Door de ouderdom komen daar ook steeds meer ouderdomsziekten bij kijken. Als paramedicus is je rol dan zeer belangrijk. Ik heb voor mijn scriptie onderzoek gedaan naar het effect van zingen op het spreken bij de ziekte van Parkinson. Parkinson is een aandoening die meestal op oudere leeftijd ontstaat en door de vergrijzing ook steeds meer voorkomt. Zeventig tot tachtig procent van alle parkinsonpatiënten heeft verstaanbaarheidsklachten. De stem wordt zachter en het variëren in toonhoogte wordt steeds lastiger.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Ergotherapeut Birgit van Engelshoven over het belang van valpreventie

Op Dinsdag, 10 December, 2019, 11:26

Birgit van Engelshoven is ergotherapeut en is gespecialiseerd in valpreventie. Haar praktijk Ergotherapie Ede is gevestigd in medisch centrum Veluwse Poort in Ede. Bij Pro Education geeft Birgit de cursussen Valpreventie Basis en Valpreventie Vervolg. Zij legt uit waarom en hoe valpreventie meer aandacht moet krijgen.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie