Menu Zoeken
.

“Zintuiglijke ontwikkeling begint al als het kind nog in de buik zit”

Theone Kampstra is bewegingswetenschapper en deed onderzoek naar de effectiviteit van een behandelprogramma op revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Vervolgens studeerde zij ergotherapie en specialiseerde zij zich verder in de sensorische informatieverwerking. Een gesprek over de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen en een multidisciplinaire aanpak bij hulpvragen.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

“Ik zet liever iets goeds neer dan dat ik er rijk van word.”

“Voor mij is het bij de behandeling van kinderen heel belangrijk om samen te werken met andere disciplines. Werken met een multidisciplinair team is heel fijn, want je kunt de behandeling van kinderen niet zomaar uit elkaar trekken. Het is heel belangrijk om informatie bij de behandelingspartners op te halen. En dan moet je jezelf soms ook afvragen of het kind bij jou wel goed zit of misschien beter af is bij een andere behandelaar.”

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Dementie grootste doodsoorzaak in 2016

Dementie was in 2016 de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Vorig jaar stierven meer dan vijftienduizend Nederlanders aan dementie, 7 procent meer dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Wat is werkelijk belangrijk in de laatste levensfase?

De Kenniscentra Palliatieve Zorg zijn gestart met een groot publieksonderzoek naar de behoeften van mensen in de laatste fase van hun leven. Iedereen kan aan dit onderzoek meedoen. Dus ook iedereen die beroepsmatig betrokken is bij mensen in de laatste levensfase. Meedoen aan het onderzoek kan via uwmeningoverpalliatievezorg.nl

Lees meer

Thema's: Ergotherapie

Professionalsbijeenkomst zeer geslaagd

Samen met de deelnemende professionals kijken we tevreden terug op de onlangs gehouden professionalsbijeenkomst. Zij kregen een inspirerend avondprogramma aangeboden. Nadat directeur Josephine Hofsté de avond opende, volgde een aantal workshops waarin het thema Gedrag en Gedragsverandering werd belicht.

Lees meer

Thema's: nieuws

Begeleiden en coachen: Met minder energie meer voor elkaar krijgen

Wat ik vaak meekrijg van zorgprofessionals, is dat ze vooral heel veel aan hun cliënten aan het uitleggen zijn over wat ze moeten doen en waarvoor dit helpt. Vervolgens gaan ze ervan uit dat die cliënt hun tips en adviezen ook wel gaat uitvoeren. Ze hebben immers duidelijk uitgelegd waarom het nodig is. In de praktijk blijkt dit vaak toch niet voldoende te zijn.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Coachen: Je begrijpt het pas als je het ervaart

Chantal (begin 30) kwam bij mij binnen met burn-out klachten. Ze zat ziek thuis. Ze voelde zich oververmoeid, had nekklachten, veel hoofdpijn, lage concentratie en was mentaal en fysiek verminderd belastbaar. Uit het intakegesprekgesprek met haar en een persoonlijkheidstest kwam naar voren dat ze perfectionistisch was ingesteld en afhankelijk was van het oordeel van anderen en van zichzelf.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Begeleiden, coachen en motiveren binnen het vakgebied Fysiotherapie

Als psychosomatisch fysiotherapeut werk ik veel met mensen met 'medisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten’. Bij dit type patiënten is de fysiotherapeutische behandeling niet meer zo zeer gericht op vermindering van pijn, maar heeft ze als doel om de cliënt anders te leren omgaan met pijn en pijngedrag. De behandeling richt zich op het verminderen van de sensitisatie (hypergevoeligheid) van het zenuwstelsel.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Begeleiden van terugkeer naar eigen werk

Een ergotherapeut leert cliënten zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten uit te voeren in hun eigen woon-, leef- en werkomgeving. Dat is de kern van ergotherapie. Waarom is er dan zoveel koudwatervrees als het erom gaat cliënten te begeleiden bij terugkeer naar (eigen) werk?

Lees meer

Thema's: Ergotherapie

Winnares blij met opleidingscheque: “Ik ben al aan het kijken voor een cursus.”

Al meer dan 20 jaar werkt Diana Baarda met veel passie als logopedist. Bij KBC Noordoostpolder werkt zij met meervoudig gehandicapte kinderen. Tijdens haar bezoek aan de Noorddag Logopedie op 11 maart in Groningen, schreef Diana zich bij de stand van Pro Education in voor onze nieuwsbrief en maakte daarmee kans op een opleidingscheque van € 500,-.

Lees meer

Thema's: nieuws

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.