Nieuws

“Als je er zelf in gelooft, doet de cliënt het ook sneller!”

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 14:54

 “Als het gaat om regie over de eigen gezondheid probeer ik in feite het zelfmanagement te vergroten bij mijn cliënten”, zegt sportdiëtist Jacqueline Kuperus. Zij studeerde Voeding en Diëtetiek in Groningen en specialiseerde zich later met een post hbo-opleiding tot sportdiëtist. Jacqueline heeft haar eigen praktijk, To The Top, voor coaching en voedingsadvies. Tevens werkt ze voor diverse opleidingsinstituten waaronder Pro Education. Voor de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek voert ze diverse docentwerkzaamheden uit en is ze lid van het kernteam.

Lees meer
Thema's: Blog

Gaëlle Gloudemans, CrossFit-trainer, Yin Yoga teacher, sportmasseur en Student fysiotherapie

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 14:53

Ik denk dat het helemaal klopt wat er tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Regisseur van je eigen gezondheid’ van Pro Education allemaal gezegd werd. Volgens mij is het heel belangrijk om de regie over je eigen gezondheid te voeren. Daar gaat het in de toekomst steeds meer naartoe. Maar voor veel mensen is het nog steeds heel moeilijk om die regie te nemen. Ze geven hem liever uit handen aan een professionele zorgverlener of medicus. Met name de oudere generaties zien vooral de beperkingen en niet de mogelijkheden. Mensen komen wel naar CrossFit of yoga om te bewegen en zo aan hun conditie te werken of om wat soepeler te worden, maar dat zegt volgens mij nog niet dat ze echt bewust met hun gezondheid bezig zijn. Vaak gaat het gewoon om de lol die ze eraan beleven.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 14:50

We zijn bezig om binnen de organisatie een afdeling in te richten om collega’s te faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid. We proberen collega’s zo veel mogelijk informatie te geven om zelfstandig met hun gezondheid om te kunnen gaan, zodat ze daarin zelf regie kunnen nemen.

Lees meer
Thema's: Blog

Ellen van der Ploeg, ambulant gezinstherapeut en student fysiotherapie

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 13:56

Het eerste wat me te binnen schiet bij regie over je eigen gezondheid, is dat het actief is. Dat zie ik als positief, want dat betekent dat je het zelf in de hand hebt. Maar soms komen mensen in een situatie dat ze de regie kwijt zijn. Dat kan zowel op psychisch-sociaal als op fysiek vlak zijn. In mijn huidige werk begeleid ik jongeren en gezinnen die te maken hebben met problemen op het terrein van geweld en afhankelijkheidsrelaties. Ze zijn de regie over hun eigen leven kwijtgeraakt en hebben hulp nodig om die weer terug te krijgen. Stap één is dan uitzoeken waarom het nu niet lukt.
Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Cynthia van Doesum, Revalidatiebegeleider voor dieren en Student fysiotherapie

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 13:54

De zin zegt het eigenlijk al, je bepaalt zelf hoe gezond je leeft. Door mijn werk en studie koppel ik dat natuurlijk aan beweging. Vaak wordt onderschat hoe belangrijk beweging is voor je gezondheid. Daar moet ik wel de kanttekening bij plaatsen dat het mensen soms ook wel moeilijk wordt gemaakt om dit in de praktijk te brengen. Als ze een probleem met hun gezondheid hebben, zegt de omgeving al gauw: doe dat maar niet. Zelfs zorgverleners doen dat soms. Dan gaan mensen in een slachtofferrol zitten en doen ze vaak niets meer.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

“Een olietanker van richting veranderen kost tijd”

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 13:48

 “Een ongezonde leefstijl is verantwoordelijk voor een heleboel ziekte en ongezondheid. Omdat het gaat om leefstijl is dat in principe vermijdbare ellende. Daarom lijkt de oplossing eenvoudig. Je zegt tegen iemand: verander je leefstijl, en je bent klaar.” Aan het woord is Willem van Mechelen, hoogleraar sociale geneeskunde met als specialisme bedrijfs- en sportgeneeskunde, werkzaam bij Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Lees meer
Thema's: Blog

Elsbeth Bouwhuis, student Bachelor Logopedie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:42

In 2018, nu ruim een half jaar geleden, begon ik aan de opleiding HBO Bachelor Logopedie bij Pro Education. Die vierjarige studie volg ik naast mijn werk als adviseur online communicatie bij de gemeente Schiedam en naast mijn gezinsleven.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Petra Janssen-van Doorn, student Bachelor Fysiotherapie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:40

De maatschappij verandert, up-to-date blijven geeft je meer mogelijkheden. Daarnaast zorgt blijven leren ervoor dat je denkwijze flexibel blijft. Je blijft openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en andere manieren om dingen te benaderen.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Britt Edelstein, student Bachelor Ergotherapie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:39

Als student Ergotherapie valt het mij nu al op hoe belangrijk betekenisvol handelen voor het welzijn van mensen is. Leren is daarin van groot belang. Om te kunnen doen waar mijn hart ligt, moet ik wel eerst ‘even’ dat diploma binnenslepen. Ik kom oorspronkelijk uit de commerciële sector en ben afgestudeerd gastvrijheidsspecialist.

Lees meer
Thema's: Ergotherapie

“Als je je vak serieus neemt, moet je blijven leren”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:18

Wibbo Hummelen is fysiotherapeut en na zijn Bacheloropleiding eigenlijk nooit gestopt met verder leren en zichzelf te ontwikkelen. Na zijn Bachelor volgde hij de Master Sportfysiotherapie en kwam daar in aanraking met echografie. Volgens Wibbo is het vooral in een vakgebied als fysiotherapie van belang dat je blijft leren.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie