Nieuws

Elsbeth Bouwhuis, student Bachelor Logopedie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:42

In 2018, nu ruim een half jaar geleden, begon ik aan de opleiding HBO Bachelor Logopedie bij Pro Education. Die vierjarige studie volg ik naast mijn werk als adviseur online communicatie bij de gemeente Schiedam en naast mijn gezinsleven.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Petra Janssen-van Doorn, student Bachelor Fysiotherapie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:40

De maatschappij verandert, up-to-date blijven geeft je meer mogelijkheden. Daarnaast zorgt blijven leren ervoor dat je denkwijze flexibel blijft. Je blijft openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en andere manieren om dingen te benaderen.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Britt Edelstein, student Bachelor Ergotherapie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:39

Als student Ergotherapie valt het mij nu al op hoe belangrijk betekenisvol handelen voor het welzijn van mensen is. Leren is daarin van groot belang. Om te kunnen doen waar mijn hart ligt, moet ik wel eerst ‘even’ dat diploma binnenslepen. Ik kom oorspronkelijk uit de commerciële sector en ben afgestudeerd gastvrijheidsspecialist.

Lees meer
Thema's: Ergotherapie

“Als je je vak serieus neemt, moet je blijven leren”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:18

Wibbo Hummelen is fysiotherapeut en na zijn Bacheloropleiding eigenlijk nooit gestopt met verder leren en zichzelf te ontwikkelen. Na zijn Bachelor volgde hij de Master Sportfysiotherapie en kwam daar in aanraking met echografie. Volgens Wibbo is het vooral in een vakgebied als fysiotherapie van belang dat je blijft leren.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

“In de zorgsector speelt ontwikkelen altijd een belangrijke rol”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:15

“Ik spreek eerder van een leven lang ontwikkelen dan van een leven lang leren. Ontwikkelen stopt niet na je opleiding, maar gaat door in je leven daarna.” Dat zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Haar drijfveer is om iedereen op de arbeidsmarkt en in de samenleving te laten participeren. De samenhang van onderwijs en arbeidsmarkt en emancipatievraagstukken zijn belangrijke thema’s in haar werkzaamheden. In deze editie van Prohealth geeft zij haar visie op een leven lang leren.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Bewust onbekwaam”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:09

Laat ik eerlijk zijn: niet elke cursus die ik heb gevolgd, heeft een stempel gezet op mijn doen en laten als logopedist. Sommige ben ik zelfs zo goed als vergeten. Andere hebben echter iets in gang gezet waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Dat zijn de cursussen die ook kunnen zorgen voor een sterk bewust-onbekwaam-gevoel: het moet allemaal anders maar hoe ga ik dat doen? Niet altijd leuk.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Manage je zorgonderneming

Op Maandag, 6 Mei, 2019, 16:43

Recentelijk kreeg ik een intrigerend telefoontje van een collega. Of ik, vanuit mijn rol als bestuurslid van de beroepsvereniging, mee wilde kijken met de uitkomst van een materiële controle van een van de zorgverzekeraars met wie zij een contract had. Geen ongewone vraag, dit komt wel vaker voor. Wat mij wel verraste was de enorme verontwaardiging die doorklonk in het gesprek.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Management en ondernemerschap binnen de zorg deel 2

Op Maandag, 6 Mei, 2019, 14:32

In 2016 schreef ik een artikel over management en ondernemerschap binnen de zorg. En nog steeds is er geen definitie te vinden van zorgondernemer. Daarom probeer er zelf een te creëren.
Zorgondernemer: iemand die een bedrijf, dat zich richt op het in conditie houden of brengen van cliënten, voor eigen rekening uitoefent.

Lees meer
Thema's: Blog

Ontwikkelingen bieden kansen voor ondernemerschap in de zorg

Op Maandag, 6 Mei, 2019, 13:56

Ik heb een jaar geleden de HBO Bachelor Ergotherapie afgerond bij Pro Education. In de opleiding wordt aandacht besteed aan ondernemerschap. Dit heeft meegespeeld in mijn keuze om te starten met een eigen praktijk.  Ik sloot me aan bij de franchise van Doen Ergotherapie, waarbij sprake is van een ‘zachte’ franchiseformule. Dit biedt mij de mogelijkheid om mij te ontwikkelen als ondernemer vanuit bestaande kennis en ervaring, maar waarbij ik wel mijn eigen identiteit kan behouden.

Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Neem nu de stap en ga fysiotherapie studeren

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 15:50

Denkt u erover om een carrièreswitch te maken en uzelf om te scholen tot fysiotherapeut? Misschien is dat al een lang gekoesterde wens. Of misschien bent u op een punt in uw loopbaan aangekomen dat u het gevoel hebt van nu of nooit. Want wat is er nu mooier dan werken met mensen en hen te helpen met hun gezondheid?
Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie