Nieuws

“Mensen helpen de juiste opleiding of cursus te kiezen”

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:56

Annemarie de Groot (54) is opleidingsadviseur bij Pro Education. Ze woont in Hilversum samen met Daan en hun 18-jarige zoon Nils en 13-jarige dochter Lisanne. “Wel fijn om dicht bij het werk te wonen, want dat scheelt veel reistijd”, zegt ze. “Ik heb jaren in Deurne gewerkt. In de buitendienst, maar ik reed toch wel drie keer in de week naar Deurne. Dus ik weet hoeveel tijd dat kost.”
Lees meer
Thema's: Blog

Spel toepassen in logopedische behandeling van kinderen

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:50

Waarom en hoe gebruik je spel bij de logopedische behandeling van kinderen? Dat vroegen we aan Ilona Silderhuis. Zij is werkzaam als logopedist, docent, trainer, begeleider en cursusontwikkelaar. Ook is zij geregistreerd dyslexiebehandelaar en heeft ze jarenlange ervaring in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen. Binnen de eerstelijnszorg werkt ze veel met kinderen. Ook adviseert ze collega’s in haar praktijk, leerkrachten en interne begeleiders. Bij Pro Education geeft Ilona  onder andere de cursus Spel in de Logopedie.
 
Lees meer
Thema's: Logopedie

“Grote verschillen tussen Nederland en Spanje”

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:56

“Als het gaat om de plek van de ouderen in de samenleving zie ik grote verschillen tussen Nederland en Spanje. Hier zijn de ouderen meestal heel zelfstandig en in Spanje komt het vaak voor dat ze beslissingen en verantwoordelijkheden aan de kinderen of anderen overlaten. In het algemeen zijn ouderen in Nederland ook veel langer actief in de maatschappij en zelfredzamer.”
Lees meer
Thema's: Blog

Aantal zorgbehoevende ouderen stijgt sneller dan aantal mantelzorgers

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:49

In de toekomst zullen er steeds minder mantelzorgers zijn voor steeds meer ouderen die mantelzorg nodig hebben. Het aantal mantelzorgers per zelfstandig wonende 75-plusser zal volgens de ramingen afnemen van bijna 5 in 2018 naar 3 in 2040. De mantelzorger zelf is ook steeds vaker een 75-plusser.
Lees meer
Thema's: Blog

Een andere kijk op zorg

Op Dinsdag, 10 December, 2019, 11:46

De maatschappij verandert en vergrijst. We worden allemaal ouder en moeten allemaal langer doorwerken. Door de ouderdom komen daar ook steeds meer ouderdomsziekten bij kijken. Als paramedicus is je rol dan zeer belangrijk. Ik heb voor mijn scriptie onderzoek gedaan naar het effect van zingen op het spreken bij de ziekte van Parkinson. Parkinson is een aandoening die meestal op oudere leeftijd ontstaat en door de vergrijzing ook steeds meer voorkomt. Zeventig tot tachtig procent van alle parkinsonpatiënten heeft verstaanbaarheidsklachten. De stem wordt zachter en het variëren in toonhoogte wordt steeds lastiger.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Ergotherapeut Birgit van Engelshoven over het belang van valpreventie

Op Dinsdag, 10 December, 2019, 11:26

Birgit van Engelshoven is ergotherapeut en is gespecialiseerd in valpreventie. Haar praktijk Ergotherapie Ede is gevestigd in medisch centrum Veluwse Poort in Ede. Bij Pro Education geeft Birgit de cursussen Valpreventie Basis en Valpreventie Vervolg. Zij legt uit waarom en hoe valpreventie meer aandacht moet krijgen.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Ouderen en ouderenzorg zijn erg veranderd in de afgelopen 25 jaar”

Op Maandag, 9 December, 2019, 16:39

Annemiek Berghoef werkt als specialist ouderengeneeskunde bij Geriant West-Friesland in Hoorn. Geriant biedt hulp aan mensen met dementie en hun naasten. Van onderzoek en behandeling tot begeleiding en ondersteuning. Annemiek vertelt hoe zij vanuit haar dagelijkse praktijk de plek van de ouderen in onze maatschappij ziet en de rol die de zorg daarin vervult.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Ouderen hebben een andere plek gekregen in onze samenleving”

Op Maandag, 9 December, 2019, 16:07

Joke Bos is psychomotorisch therapeut, fysiotherapeut en docent psychogeriatrie bij Pro Education. We vroegen haar hoe zij de plek van de ouderen in de maatschappij ziet en wat daarin de rol van de (paramedische) zorg is.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“We mogen onszelf best wat meer op de kaart zetten”

Op Woensdag, 23 Oktober, 2019, 08:52

Renée Vermeer is bezig met het laatste jaar van de Bachelor Logopedie bij Pro Education en is lid van de Studentenraad van de NLVF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie). Tijdens de Bachelor Logopedie volgde Renée ook de opleiding Audiologie-Assistent. Zij werkt nu bij Pento Audiologisch Centrum in Amersfoort. Renée vertelt wat het lidmaatschap van de studentenraad van de NLVF inhoudt en waarom zij het belangrijk vindt.

Lees meer
Thema's: Blog

Hoge kosten fysiotherapie

Op Maandag, 21 Oktober, 2019, 12:51

Recente onderzoeken van RTL Nieuws en de Patiëntenfederatie tonen aan dat de betaalbaarheid en daarmee de toegankelijkheid van fysiotherapie steeds meer onder druk komt te staan, aldus de KNGF in een persbericht.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie