Menu Zoeken
.

Pro Education ontvangt het NRTO keurmerk

Pro Education heeft met trots het NRTO keurmerk in ontvangst genomen. Het NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) is de branchevereniging van de particuliere opleiders in Nederland. Het NRTO-keurmerk staat voor kwaliteit en professionaliteit van opleidingen, trainingen en EVC. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.  

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Opleidingscheque komt goed van pas

Jean Bogaards ontvangt uit handen van directeur Josephine Hofsté van Pro Education een opleidingscheque van € 500,-. Jean won de cheque omdat ze op 24 november tijdens de Dag van de Fysiotherapeut (DvdF) de stand van Pro Education bezocht. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Vijf vragen aan Esther de Ru over elastisch therapeutisch tapen

"Elastisch therapeutisch tapen kun je gebruiken bij bijna ieder soort aandoening. Dit kunnen bijvoorbeeld neurologische, orthopedische, oncologische, geriatrische of aandoeningen aan de wervelkolom zijn. We passen behandelingen met tapeapplicaties veelal toe nadat iemand een operatie heeft ondergaan."

Lees meer

Thema's: nieuws

“Professionals in de zorg moeten hun reparatiereflex afleren.”

“Ik werk al bijna 20 jaar als geriatriefysiotherapeut in de ouderenzorg. Dat is een heel bewuste keus geweest. Ik kom oorspronkelijk uit de sport. Voordat ik fysiotherapie ging studeren heb ik een sportlerarenopleiding gedaan. Daar merkte ik al dat ik erg geïnteresseerd was in het menselijk lichaam, het bewegen en de klachten daarvan.” Aan het woord is Michael Jansen, fysiotherapeut in verpleeghuis WZH Oosterheem in Zoetermeer. 

Lees meer

Thema's: nieuws

“Het is belangrijk dat de hulpverleners op een lijn zitten.”

“Als casemanager word je, in het beste geval, al vanaf het ‘niet-pluis-gevoel’ betrokken en loop je tot de opname of tot het overlijden van de patiënt mee in de situatie. Je informeert, je adviseert, je begeleidt en je hebt oog voor de cliënt en de mantelzorger. Eigenlijk komt het erop neer dat je altijd kijkt wat nodig is om de situatie zo goed mogelijk te houden”, zo beschrijft Femmie Stolte haar werk als casemanager dementie bij Carinova Mantelzorgondersteuning in Staphorst.

Lees meer

Thema's: nieuws

Gezondheid is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen

“Gezondheid is het vermogen om je aan te kunnen passen en een eigen regie te kunnen voeren tegenover fysieke, sociale en emotionele uitdagingen in het leven.” Deze nieuwe definitie van gezondheid bedacht huisarts Machteld Huber nadat zijzelf een ziekte doormaakte. Op 24 november opende zij De Dag van de Fysiotherapie met een lezing over dit onderwerp.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Winnares opleidingscheque NVLF-congres bekend

Op 13 oktober stond Pro Education met een stand op het NVLF-congres. En ook dit jaar konden de bezoekers van onze stand een opleidingscheque ter waarde van € 500,- winnen. Deze keer is Martine Broersen de gelukkige winnares. Zij ontving de cheque persoonlijk uit handen van onze directeur Josephine Hofsté.

Lees meer

Thema's: Logopedie

Ergotherapie bij chronische pijnklachten, is chronisch wel chronisch?

Stel je voor: je kampt sinds enige tijd met pijnklachten. Er is geen lichamelijk letsel objectiveerbaar en toch voel je te pas en te onpas de pijn. En dat al langer dan 3 maanden. In de medische wereld heb je dan chronische pijn. Door de pijn kun je de handelingen die je leven betekenis geven niet meer naar wens uitvoeren. Zoals je werk in volle omvang waarmaken, onafhankelijk zijn in de uitvoering van je huishouden, activiteiten met je gezin en/of je vrienden ondernemen et cetera. De energie die pijn opslokt is enorm.
 
Eenmaal beland in het medisch circuit hoor je dan geregeld: “leer er maar mee leven.” Dat is geen fijn bericht. Want ja, hoe dan? En is het inderdaad zo dat de klachten nooit meer overgaan of kunnen verminderen? 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Chroniciteit: betekent dat per definitie chronische therapie?

De betekenis van chronisch is volgens de dikke van Dale ‘langdurig of slepend’. Al googelend komen betekenissen tevoorschijn als ‘herhaaldelijk terugkerend’ of ‘continue’. Wikipedia omschrijft het in de context van ziekte en of gezondheid als volgt: ‘Een chronische ziekte is een ziekte die lange tijd voortduurt’. In Nederland wordt, afhankelijk van de ziekte, een termijn van het aanhouden van de klacht van langer dan zes weken tot zes maanden gehanteerd. Lees meer

Thema's: nieuws

“Zintuiglijke ontwikkeling begint al als het kind nog in de buik zit”

Theone Kampstra is bewegingswetenschapper en deed onderzoek naar de effectiviteit van een behandelprogramma op revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Vervolgens studeerde zij ergotherapie en specialiseerde zij zich verder in de sensorische informatieverwerking. Een gesprek over de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen en een multidisciplinaire aanpak bij hulpvragen.

Lees meer

Thema's: Fysio- en Oefentherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.