Nieuws

Thema's

Thema's

Wat heb je aan een cursus COPM?

Op Vrijdag, 29 Oktober, 2021, 16:21

Als paramedicus ben je niet alleen behandelaar, je begeleidt en coacht je cliënten vaak ook bij het voeren van de regie over hun behandeling en hun leven. De Canadian Occupational Performance Measure (COPM) kan jou daar goed bij helpen. Het COPM-proces is een open dialoog tussen cliënt en therapeut waarbij zij ieder hun eigen kennis, ervaring en perspectief inbrengen. De COPM wordt veel gebruikt door ergotherapeuten, maar ook als je fysiotherapeut, diëtist of logopedist bent kun je dit instrument heel goed gebruiken.

Lees meer

‘Fascinerend hoe het individu zich verbindt met de omgeving’

Op Vrijdag, 23 Juli, 2021, 09:45

Jenta Sluijmers uit Amsterdam-Zuidoost wist niet wat ze wilde worden. Uiteindelijk werd ze vooral gewoon zichzelf: Jenta Sluijmers, moeder, echtgenote, logopedist, onderzoeker en teamleider Jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam. “Ik ben gefascineerd door de eigenheid van mensen in hun relatie tot anderen.”
Lees meer
Thema's: Blog

We gaan hybride!

Op Vrijdag, 23 Juli, 2021, 09:42

De hybride cursussen komen eraan! “We brengen na de noodgedwongen omschakeling in 2020 het beste van virtueel onderwijs onder in onze nieuwe hybride cursussen, nascholing en bijscholing”, aldus Pro Education onderwijsmanager Franka Roorda.

Lees meer
Thema's: Blog

Van ‘ongelukkig verstappen’ naar allerbeste stap

Op Vrijdag, 23 Juli, 2021, 09:29

Haar enkelbanden kan Amber Horn wel zoenen. Ja, ze scheurden lelijk, maar ze leidden haar ook naar het pad dat ze nu bewandelt: naar een nieuw leven als fysiotherapeut. Dat lijkt een heel andere richting. Toch ziet Amber vooral grote overeenkomsten: “Ook straks wil ik dienstverlenen en mensen blij maken!”

Lees meer
Thema's: Blog

‘Gezondheid zit in de leefomgeving; preventie dus ook’

Op Vrijdag, 23 Juli, 2021, 09:24

“Een gezonde leefstijl staat of valt met de buurt waar je wordt geboren en naar school gaat. Gezondheid wordt dus vooral door je leefomgeving en je sociaaleconomische status bepaald, en maar beperkt door de zorg. Maar áls je vanuit de zorg in preventie wilt investeren, doe het dan veel dichter bij de mensen, in hún leven.”
Lees meer
Thema's: Blog

3 trends op paramedisch vakgebied

Op Vrijdag, 23 Juli, 2021, 09:21

In onze nieuwe editie van Pro Health zetten we 3 trends uit het paramedische vakgebied voor je op een rij.

Lees meer
Thema's: Blog

Waar zie jij ruimte om te werken aan preventie?

Op Vrijdag, 23 Juli, 2021, 09:10

In de natuur of bij zware industrie, in een villawijk of een volksbuurtje: waar je ook opgroeit en leeft, het bepaalt voor een groot deel wat je inademt, of je sport en hoe je eet en communiceert. Dat wordt uit onderzoek steeds duidelijker, en dat is waar de overheid de komende tijd op inzet als het gaat om gezondheid en preventie: leefomgeving en leefstijl. 

Lees meer
Thema's: Blog

Omscholen naar paramedicus iets voor jou?

Op Donderdag, 15 Juli, 2021, 13:16

Heb jij een duidelijk beeld van hoe je professionele toekomst eruitziet? Tot aan je pensioen hetzelfde beroep uitoefenen is allang niet meer de standaard. De arbeidsmarkt beweegt, functies veranderen of verdwijnen en nieuwe beroepen ontstaan. Misschien is dit voor jou een goed moment om werk te maken van je ambities.
Lees meer
Thema's: Blog

Onze top 5 opleidingen van januari

Op Vrijdag, 15 Januari, 2021, 12:41

Met ruim 100 praktijkgerichte, erkende cursussen en opleidingen is Pro Education dé opleider voor zorgprofessionals. We hebben interessante programma’s op het gebied van oefen- en fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, podotherapie, voeding en diëtetiek. Hieronder onze top 5 opleidingen van januari.
Lees meer
Thema's: Blog

Het belang van valpreventie

Op Vrijdag, 15 Januari, 2021, 12:27

Geriatriefysiotherapeut Lotte Kunst over het belang van interdisciplinair werken bij valpreventie

De zorgkosten gerelateerd aan valincidenten stijgen. Dat is logisch, want er zijn steeds meer ouderen en we leven steeds langer. Valincidenten komen dan ook steeds vaker voor. Daarnaast zijn letsels heftiger, duurt revalidatie daardoor steeds langer en is meer zorg nodig als mensen weer naar huis gaan.

Lees meer
Thema's: Blog

Thema's

Thema's