Bereidingswijze pinda’s heeft mogelijk invloed op kans om allergie te ontwikkelen

Thema's

Thema's

Bereidingswijze pinda’s heeft mogelijk invloed op kans om allergie te ontwikkelen

Westerlingen zijn vaker allergisch voor pinda’s dan mensen elders ter wereld. Britse medici denken nu ontdekt te hebben waarom. Een onderzoek dat gepubliceerd is in de ‘Journal of Allergy and Clinical Immunology’ maakt het tot dusver het meest aannemelijk dat de Westerse bereidingswijze van pinda’s invloed kan hebben op de kans om een allergie te ontwikkelen.
 
Dry roasting
In het Westen wordt vaker dan elders gebruikgemaakt van de ‘dry roasting’-methode om pinda’s te bereiden. Om te achterhalen of er een verband was tussen bereidingswijze en pinda-allergie, kregen muizen eiwitten uit zowel rauwe als dry roasted pinda’s ingebracht. Daarna werden ze opnieuw aan pinda’s blootgesteld en bleek dat de muizen die dry roasted pinda-eiwitten binnen hadden gekregen een sterkere immuunreactie vertoonden. Omdat van alle voedselallergieën alleen pinda-allergie vaker voorkomt in het Westen dan elders ter wereld, ligt een verklaring die in de bereidingswijze zit meer voor de hand dan genetische verklaring. De Britten roepen echter op tot meer onderzoek.
 
Opleidingen en cursussen diëtetiek bij Pro Education
Wat mensen eten, kan een grote impact hebben op hoe ze zich voelen. Als diëtist gaat u samen met uw cliënt op zoek naar gezondheidsklachten die mogelijk hun oorzaak hebben in voeding. Pro Education biedt zowel HBO-opleidingen als nascholingscursussen aan voor de (aankomende) diëtist. Hieronder vindt u een selectie uit ons aanbod. 

Thema's

Thema's