Dag van de Diëtist

Thema's

Thema's

Dag van de Diëtist

Vrijdag 19 september staat Nederland in het teken van de ‘Dag van de Diëtist’. Op deze landelijke open dag openen alle diëtisten hun deuren en bieden mensen de gelegenheid voor een vrijblijvende kennismaking.
 
De Nederlandse Vereniging van Diëtisten organiseert jaarlijks op de Dag van de Diëtist verschillende activiteiten. De diëtisten staan klaar om informatie te geven over hun werkzaamheden of om alle vragen rondom voeding te beantwoorden. Bij sommige praktijken zullen er metingen worden aangeboden. Op basis van lengte, gewicht, middel- en polsomtrek en knijpkracht kan de diëtist persoonsgerichte informatie geven over de fysieke gezondheid. Op basis hiervan kan een voedingsadvies worden gevormd dat aansluit bij de persoonlijke voorkeuren. Een specifiek voedingspatroon is voor meerdere doeleinden belangrijk. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de sportprestaties of bij ziektepreventie en allergieën. Naast metingen zijn er ook diëtisten beschikbaar om tijdens het winkelen informatie te geven over de ingrediënten en samenstellingen van producten.
 
Pro Education biedt u een uitgebreid aanbod opleidingen op het gebied van voeding en diëtetiek, bijvoorbeeld de HBO Bachelor Voeding en DiëtetiekHBO Voeding en GezondheidHBO Bachelor Voeding en Diëtetiek, specialisatie Eetstoornissen en overgewicht of de HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek, specialisatie Voeding en sport.

Bron: Gezondheidsnet

Thema's

Thema's