Nieuwe Schijf van Vijf verschijnt eind maart

Thema's

Thema's

Nieuwe Schijf van Vijf verschijnt eind maart

Er is al veel over geschreven en nu is eindelijk ook bekend wanneer de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd wordt: eind maart 2016. Dit maakte de directeur van het Voedingscentrum, Gerda Feunekes, onlangs bekend.
 
Advies Gezondheidsraad
In de nieuwe Schijf van Vijf volgt het Voedingscentrum het onlangs verschenen advies van de Gezondheidsraad om meer groenten en fruit, volkorenproducten, peulvruchten, noten en vis te eten. De kwantitatieve richtlijnen van de Gezondheidsraad leveren volgens Feunekes bij elkaar opgeteld al ruim 1.000 tot 1.500 kcal op. Voor een volledige voeding, die voldoende vitamines, mineralen en energie bevat, zijn echter meer voedingsmiddelen nodig. Het Voedingscentrum gaat zich de komende tijd samen met het RIVM over deze aanvullende voedingsmiddelen buigen. Het resultaat: de nieuwe Richtlijnen Voedselkeuze met als generiek voorlichtingsmodel de nieuwe Schijf van Vijf.
 
Persoonlijke invulling
De nieuwe Schijf van Vijf maakt een meer persoonlijke invulling mogelijk doordat er ook rekening wordt gehouden met verschillende eetpatronen, zoals vegetarisch, koolhydraatarm en de eetpatronen van allochtone bevolkingsgroepen. Daarnaast worden er webtools en apps ontwikkeld rondom de Schijf.
 
Als diëtist speelt u een belangrijke rol in het voorkomen van gezondheidsklachten. Bent u diëtist en wilt u zich verder ontwikkelen? Bekijk dan eens de nascholingscursussen van Pro Education.
 
Ook voor een HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek of een kortere opleiding op (M)HBO-niveau kunt u bij ons terecht.
 
Bron: Nieuws voor diëtisten, Voedingscentrum

Thema's

Thema's