Nieuwe website over voeding en kanker

Thema's

Thema's

Nieuwe website over voeding en kanker

Op initiatief van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), de Wageningen University en de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO) is dinsdag 6 mei een nieuwe website gelanceerd. Op deze website, genaamd Voeding & Kanker info, kunnen (ex-)patiënten, familieleden van patiënten en alle andere mensen met belangstelling voor de relatie tussen voeding en kanker terecht voor betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie.
 
Superfoods en biefstuk
Op dit moment is er veel discussie rondom ‘superfoods’. Açaibessen zouden bijvoorbeeld helpen tegen kanker. Dit is echter een fabel. Ook hebben veel mensen vroeger meegekregen dat ze sterker worden van biefstuk, terwijl de consumptie van rood vlees het risico op darmkanker vergroot. Daarom is het advies om hooguit 500 gram rood vlees per week te eten. Op de website zijn meer voorbeelden te vinden.
 
Goede en betrouwbare informatie
De initiatiefnemers willen met de website voorzien in de vraag naar goede en betrouwbare informatie over voeding en kanker. De website wordt voortdurend bijgewerkt met recente vragen en bijbehorende antwoorden.
 
Dr. Sandra Beijer van het IKNL geeft aan dat de website bedoeld is om duidelijkheid te scheppen in de wirwar van fabels en feiten over voeding en kanker. Prof. dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar voeding en kanker aan de Wageningen University, hoopt dat de informatie mensen beter helpt door de kankertherapie heen te komen en daarna gezondere keuzes te maken.
 
Adviesraad
De website wordt ondersteund door een adviesraad. De leden van deze raad zijn afkomstig uit verschillende disciplines op het gebied van voeding en/of kanker. Het gaat onder meer om artsen, diëtisten, wetenschappers en communicatieadviseurs, maar ook om patiënten. De website wordt gefinancierd met behulp van Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.
 
Hier kunt u de website vinden: http://voedingenkankerinfo.nl

Thema's

Thema's