Vroeg pinda’s eten helpt tegen allergie bij jonge kinderen

Thema's

Thema's

Vroeg pinda’s eten helpt tegen allergie bij jonge kinderen

Jonge kinderen lopen een grotere kans op een pinda-allergie als ze geen pinda's of pindakaas krijgen. Dat blijkt uit onderzoek onder 530 kinderen van 4-11 maanden met ernstige eczeem en/of een allergie voor kippeneieren, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.
 
Experiment
De helft van de jonge kinderen mocht geen pinda’s eten tot de leeftijd van 5 jaar en de andere helft moest minimaal 6 gram pinda-eiwit per week nuttigen. Wat bleek: het regelmatig eten van pinda’s en pindakaas vanaf de leeftijd van 4-11 maanden verkleinde de kans op een pinda-allergie op 5-jarige leeftijd met minimaal 70 procent.
 
Dit onderzoek bevestigt de resultaten van eerder onderzoek van het King’s College in Londen. Toen deden 628 baby’s mee aan het onderzoek en daalde het risico op het ontwikkelen van een pinda-allergie met 80 procent als baby’s af en toe pindaproducten aangeboden kregen. De resultaten zijn opzienbarend, omdat ze indruisen tegen de wetenschappelijke consensus. Tot 2008 werd namelijk juist geadviseerd om kinderen die een verhoogde kans hadden op het ontwikkelen van de allergie geen pindaproducten te geven.
 
Wilt u meer leren over hoe u allergieën bij kinderen kunt voorkomen met behulp van voeding? Bekijk dan eens ons aanbod Cursussen Diëtetiek: Kinderdiëtetiek van Pro Education.
 
Bron: Nieuws voor Diëtisten

Thema's

Thema's