Amerikaanse interesse in ParkinsonNet

Thema's

Thema's

Amerikaanse interesse in ParkinsonNet

Kaiser Permanente, de grootste zorgaanbieder in Amerika, heeft het recht gekocht om ParkinsonNet te mogen kopiëren. Ook is er een samenwerkingsverband gesloten met het Radboudumc te Nijmegen, dat in 2005 het initiatief heeft genomen tot ParkinsonNet.
 
ParkinsonNet is een netwerk van professionals die betrokken zijn bij de behandeling en verzorging van parkinsonpatiënten. Er zijn in Nederland tweeduizend artsen en therapeuten bij aangesloten.
 
Kaiser Permanente is zowel een zorgaanbieder als de zorgverzekeraar van negen miljoen Amerikanen. Doordat Kaiser Permanente eigen ziekenhuizen en gezondheidscentra heeft, zal de uitrol sneller verlopen dan hier in Nederland, verwacht hoogleraar Bas Bloem van het Radboudumc. De driejarige proef met ParkinsonNet die werd betaald door de zorgverzekeraars, is inmiddels ten einde. Permanente financiering is er nog niet. Volgens Bloem komt dat doordat de professionals in het netwerk in de eerste lijn zorg geven en wordt deze uit andere potjes betaald.

Heeft u als fysiotherapeut patiënten met de ziekte van Parkinson onder behandeling en wilt u uw kennis bijspijkeren? Bekijk dan eens onze cursus Onderzoek en Behandeling bij Parkinsonpatiënten.   

Bron: NOS

Thema's

Thema's