Dementie grootste doodsoorzaak in 2016

Thema's

Thema's

Dementie grootste doodsoorzaak in 2016

Dementie was in 2016 de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Vorig jaar stierven meer dan vijftienduizend Nederlanders aan dementie, 7 procent meer dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Er overleden in 2016 vooral veel vrouwen aan dementie. Volgens het CBS hangt dat samen met een verschil in leeftijdsopbouw. Hoe ouder mensen zijn, hoe vaker dementie een doodsoorzaak is. En in de oudere leeftijdsgroep zitten nu eenmaal meer vrouwen dan mannen. Er overleden in 2016 meer mannen aan dementie dan in 2015. Op plaats twee van meest voorkomende doodsoorzaken in 2016 staat longkanker, gevolgd door een beroerte, hartfalen en COPD. Lees meer op de website van het CBS.

Meer leren over dementie?
Wellicht heeft u in uw functie behoefte aan meer inzicht in dementie, om het dagelijks functioneren van dementerende ouderen te kunnen verbeteren. Wilt u uw cliënt en zijn omgeving helpen om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen? Of wilt u weten wat u kunt betekenen voor mensen in de palliatieve of terminale fase?

Via de volgende cursussen helpen wij u graag aan relevante kennis en vaardigheden omtrent de zorg voor dementerende ouderen:

Dementie en Ergotherapie
Psychogeriatrie
Ergotherapie Thuis bij Cliënten in de Laatste Levensfase

Thema's

Thema's