Het Beste Zorgidee

Thema's

Thema's

Het Beste Zorgidee

De wedstrijd voor Het Beste Zorgidee is weer gestart! Dit jaar mag Nederland voor de zevende keer ideeën aandragen over hoe de zorg beter kan. Patiënten, zorgverleners en consumenten worden opgeroepen om hun idee in te schrijven. De vakjury kiest vervolgens de vijf meest innovatieve ideeën en dan mag het Nederlandse publiek zijn stem uitbrengen. De winnaar ontvangt € 10.000 euro als startkapitaal om zijn idee te realiseren.
 
Veel van de winnende ideeën van de afgelopen jaren worden met succes toegepast in de praktijk. Hieronder nog even alle winnaars op een rijtje:

  • 2013: Scholieren Nienke Spaan en Christi Kuiper kwamen met het ‘mitella-t-shirt’. Een afritsbare mitella die meer comfort biedt dan een gewone mitella.
  • 2012: Philip Boerebach zorgde voor een daling in het aantal ambulanceritten. Hij stelde voor dat naast huisartsen, nu ook specialisten bedlegerige patiënten thuis bezoeken.
  • 2011: Dankzij Anja Vissers wordt verspilling tegengegaan, omdat medicijnen worden geseald en worden voorzien van een thermometerchip zodat de bewaring van ongebruikte medicijnen beter in de gaten kan worden gehouden.
  • 2010: De realisatie van Zorgtelevisie is een idee van John Rietman. Hiermee kan een beeldverbinding met een hulpverlener tot stand worden gebracht.
  • 2009: Renate Rammeloo kwam met het idee voor een boodschappenpakket dat patiënten meekrijgen van het ziekenhuis bij ontslag.
  • 2008: De zorgcoach werd aangedragen door Marian van der Hoeven. Bij de zorgcoach kun je terecht voor een luisterend oor en advies. 

De inschrijving voor dit jaar sluit op 19 oktober. Het Beste Zorgidee is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en heeft als doel de zorg te optimaliseren. In 2014 is de organisatie opnieuw verkozen tot beste zorgverzekeraar. Zij wil niet alleen de zorg beter en efficiënter maken, maar vooral de patiëntvriendelijkheid verbeteren.
 
Bron: Zorgkrant

Thema's

Thema's