Fysiovoorjou.nl: 75 procent besparing

Thema's

Thema's

Fysiovoorjou.nl: 75 procent besparing

Met de lancering van de online fysiotherapiepraktijk Fysiovoorjou.nl hebben consumenten toegang tot fysiotherapiebehandelingen die tot 75 procent goedkoper zijn dan bij een reguliere praktijk.

Dankzij online fysiotherapie, waarbij behandelingen via webcam, e-mail of telefoon plaatsvinden, wordt fysiotherapie toegankelijker, laagdrempeliger en qua kosten veel efficiënter. Fysiotherapie bestaat anno 2013 niet meer uit masseren en passief behandelen. Fysiotherapie richt zich op zelfredzaamheid van de patiënt, eigen verantwoordelijkheid en op actief oefenen gestructureerd door een oefenprogramma dat vanuit huis te realiseren is. Met Fysiovoorjou.nl wil oprichter Martine Rooth een brug slaan naar mensen die weinig tijd hebben, niet voldoende verzekerd zijn of een relatief kleine klacht hebben en toch gebruik willen maken van fysiotherapie. Deze mensen hebben nu een goedkoper alternatief met behoud van de zorgkwaliteit dankzij een team van registreerde fysiotherapeuten met een specialisatie in fysiotherapie op afstand.

De 25-jarige fysiotherapeut Rooth stelt ook dat e-health inmiddels hoog op de agenda staat bij de zorgverzekeraars, enerzijds omdat online fysiotherapie inmiddels een bewezen behandelmethode is en anderzijds omdat de potentiële besparingen op zorgkosten enorm zijn. ‘Wij kunnen al tot 75 procent goedkopere behandelingen aanbieden. Dan zou je het bij een landelijke toepassing over een besparing van vele miljoenen hebben’, aldus Rooth. Zorgconsumenten vullen een formulier in op Fysiovoorjou.nl zonder ingewikkelde registratieprocedures. De vragen in dit formulier zijn te vergelijken met een intakegesprek in een praktijk. Daarna geven mensen aan of ze een webcam, e-mail of telefonisch consult willen afnemen en rekenen ze af via iDEAL. De patiënt neemt dan slechts een consult af en is niet gebonden aan een abonnement of pakket. Mensen zijn vrij om vervolgconsults af te nemen. Zorgconsumenten hebben zo het heft in eigen handen en zijn niet gebonden aan dure abonnementen. Ook is er geen sprake van verwarrende inlogs of een hoog eigen risico. Fysiovoorjou.nl is een transparant concept voor een vaste lage prijs. (Bron: Medicalfacts)

Thema's

Thema's