Grote kans voor fysiotherapeuten: functioneren staat centraal bij zorgvraag in 2030

Thema's

Thema's

Grote kans voor fysiotherapeuten: functioneren staat centraal bij zorgvraag in 2030

Goed nieuws voor fysiotherapeuten: in 2030 staat functioneren en dus beweegzorg centraal. Dit staat in een advies van de Commissie Innovatie Zorgberoepen en Opleidingen van Zorginstituut Nederland aan de ministers van VWS en OCW over de gewenste ontwikkeling van beroepen en opleidingen in de gezondheidszorg. Het advies betekent dat fysiotherapeuten een mooie toekomst tegemoet gaan.
 
Wenkend toekomstperspectief
Voorzitter van het KNGF Guusje ter Horst is blij met het advies. Ze licht toe: “Het advies betekent goed nieuws voor de huidige en toekomstige fysiotherapeuten. Het functioneren van de burger, ook fysiek, staat centraal in 2030 en de fysiotherapeut is bij uitstek de deskundige zorgverlener op dat gebied waar bewegen en houding een essentiële rol spelen. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan een belangrijke doelstelling van dit kabinet: vitale burgers, participatie, meedoen, functioneren, (blijven) werken en langer thuis wonen.” Ze gaat verder: “Fysiotherapie is al een prachtig vak voor betrokken professionals en nu ook nog met een wenkend toekomstperspectief. “ Volgens haar zal het KNGF in de opleidings- en bijscholingsactiviteiten zeker rekening houden met dit advies. 
 
Forse toename 65-plussers met problemen met fysiek functioneren in 2030
Het advies is gebaseerd op onderzoek dat de commissie in 2013 en 2014 heeft uitgevoerd naar de zorgvraag in 2030. Volgens de commissie zullen er in 2030 50 procent meer 65-plussers zijn die problemen hebben met fysiek functioneren (alle dagelijkse activiteiten die nodig zijn voor het huishouden, zelfzorg en deelname aan het maatschappelijk leven). Op de totale bevolking van 17 miljoen zullen 10 miljoen mensen functioneringsproblemen hebben.
 
Opleidingen en cursussen fysiotherapie van Pro Education
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor fysiotherapeuten. Met een opleiding of cursus fysiotherapie van Pro Education bereidt u zich uitstekend op deze toekomst voor.
 
Bron: Fysionet

Thema's

Thema's