Kennis en expertise Adelante en Pro Education gebundeld

Thema's

Thema's

Kennis en expertise Adelante en Pro Education gebundeld

Pro Education is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Adelante. Adelante is gespecialiseerd in volwassenen- en kinderrevalidatie, arbeidsreintegratie, speciaal onderwijs, (zelfstandig leren) wonen, audiologie & communicatie. Adelante betekent ‘vooruit!’ in het Spaans en daar is haar missie op gebaseerd: cliënt, medewerker, organisatie, haal het beste uit jezelf. Pro Education ziet leren als groeien en dit sluit dan ook goed aan bij het motto van Adelante. De cursisten van Pro Education leren het beste uit zichzelf te halen en hiermee hun voorsprong te vergroten.

Tom Joosten, manager bij Adelante, vertelt: “Als gespecialiseerde zorggroep willen we een expertisefunctie vervullen. Ons kenniscentrum en onze Adelante Academie verzorgen daarom al jaren cursussen, zowel intern als bij andere revalidatie-instellingen. Wij zochten een manier om onze kennis breder uit te dragen en een breder publiek aan te spreken. De open, professionele houding van Pro Education sprak ons daarbij erg aan.”

Adelante ontwikkelt voor Pro Education op dit moment een aantal paramedische cursussen, waaronder:
  • Cognitief-gedragsgeoriënteerde aanpak bij chronische pijn
  • Coaching van zelfmanagement in de revalidatie
  • Beweegprogramma’s - vervolg: overgewicht/obesitas bij kinderen
  • Het zoeken en interpreteren van wetenschappelijke literatuur
De jarenlange kennis van Pro Education wordt hierbij gekoppeld aan de inhoudelijke expertise van Adelante. Adelante verzorgt het lesmateriaal en Pro Education verzorgt de lessen. Paramedici kunnen zich via de website van Pro Education inschrijven voor deze cursussen, die in het najaar van start gaan. Het komende jaar wordt deze reeks verder uitgebreid met specialistische cursussen voor paramedici.

Thema's

Thema's