Nieuwe lector gezonde levensstijl

Thema's

Thema's

Nieuwe lector gezonde levensstijl

Dr. Sanne de Vries is benoemd tot lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving aan De Haagse Hogeschool. De missie is om een actieve leefstijl en gezonde voeding te stimuleren bij specifieke groepen mensen van de Nederlandse bevolking.

Het lectoraat richt zich hierbij met name op die mensen die er onvoldoende in slagen om zelfstandig een gezonde leefstijl te ontwikkelen en te behouden. Hierbij worden samen met hen en met de (toekomstige) professionals innovatieve gedragsinterventies ontwikkeld, geëvalueerd en geïmplementeerd. Daarnaast richt het lectoraat zich op het ontwikkelen, evalueren en implementeren van een sociale en fysieke omgeving die een actieve leefstijl en gezonde voeding bevordert. Hierbij kan worden gedacht aan interactieve en innovatieve buitenspeelelementen voor kinderen zoals de Swinx en de Twinkeltegels, rollatorvriendelijke looproutes voor ouderen en apps die ouders helpen om een gezonde leefstijl in hun gezin door te voeren.

Het probleem: we leven in een land waarin we 24 uur per dag kunnen eten. De porties worden steeds groter en het aanbod is enorm. Tegelijkertijd hoeven we nauwelijks nog onze deur uit om inkopen te doen, te werken, te leren of te socializen. In deze voedselrijke en bewegingsarme omgeving worden we continu verleid de ongezonde keuze te maken. De Haagse Hogeschool heeft 'Kwaliteit van het leven: technologie voor gezondheid' tot een van haar profileringsthema's benoemd. De hogeschool wil hiermee inspelen op de maatschappelijke behoefte en bijdragen aan een reductie van de zorgkosten.

(Bron: Haagse Hogeschool)


Gerelateerde cursus: Leergang Motivational Interviewing

Thema's

Thema's