Stap voor stap naar rookvrije speeltuinen

Thema's

Thema's

Stap voor stap naar rookvrije speeltuinen

Het Longfonds heeft een plan ontwikkeld om stapsgewijs te komen tot rookvrije speeltuinen in heel Nederland. Onder meer gemeenten en speeltuinen kunnen daar desgewenst mee aan de slag.

Speeltuinen in andere landen standaard rookvrij
In bijna alle speeltuinen in Nederland roken ouderen nog volop. Dit in tegenstelling tot landen als Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Daar zijn de speeltuinen standaard rookvrij.

Rook schadelijk voor kwetsbare kinderlongen
Het Longfonds wil in Nederland naar dezelfde situatie toe. Rook kan volgens deze instantie schadelijk zijn voor de kwetsbare longen van kinderen. Daarnaast geven ouderen door te roken niet bepaald het goede voorbeeld.

Ook rokers zien het belang in
In zijn opvatting en streven staat het fonds niet alleen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO onder 1.100 mensen. Ruim driekwart van hen is een voorstander van rookvrije speeltuinen. Ook rokers zien daar het belang van in. Slechts een kwart van hen is tegen.

Cursus volgen?
Pro Education biedt diverse cursussen op het gebied van longproblematiek, zoals Werken in Groepen voor Kinderen met LongproblematiekOnderzoek en Behandeling van Cliënten met COPD en Astma en Logopedie bij COPD.
 
Bron: NU.nl

Thema's

Thema's