WhatsAppen erg belastend voor nek en rug

Thema's

Thema's

WhatsAppen erg belastend voor nek en rug

Verschenen er eerder al berichten over de gameboy-rug, nu is er ook de whatsapp-rug. Uit een onderzoek dat in de Surgical Technology International is gepubliceerd, blijkt namelijk dat de houding van mensen tijdens het WhatsAppen of sms’en ervoor zorgt dat hun nek en rug te veel belast worden. Gevolg: ernstige slijtage en in de ergste gevallen zelfs een operatie.

Verband tussen kanteling en toename kilo’s
In het onderzoek heeft dr. Kenneth Hansraj, spinaal chirurg, onderzocht wat het verband is tussen kanteling en de toename van het aantal kilo’s. Een lichte kanteling kan de druk op de rug al behoorlijk doen toenemen, bij een kanteling van 60 graden zelfs tot zo’n 30 kilo.

Onnatuurlijke houding
Het onderzoek bevestigt nieuwe ideeën die momenteel heersen over de negatieve invloed van moderne ontwikkelingen op onze houding. Activiteiten als WhatsAppen dwingen ons lichaam in een houding waar het niet voor gemaakt is.

Als fysiotherapeut kunt u te maken krijgen met cliënten met rug- en nekklachten. Pro Education biedt verschillende cursussen aan op dit gebied, waaronder Lage Rugproblematiek - Basis en Cervicale Wervelkolomproblematiek op het Werk. Bekijk het complete aanbod op onze website.

Bron: AD

Thema's

Thema's