Zorgverzekeraars: vergoed fysiotherapie volledig bij een chronische aandoening

Thema's

Thema's

Zorgverzekeraars: vergoed fysiotherapie volledig bij een chronische aandoening

In 2012 heeft de Tweede Kamer fysiotherapie voor volwassenen uit de basisverzekering geschrapt en krijgen alleen volwassenen met een chronische aandoening die op de zogenoemde chronische lijst staat hun behandelingen vergoed, en wel pas vanaf de 21e behandeling. Als het aan Zorgverzekeraars Nederland (ZN) ligt, komt hier verandering in.
 
Onbegrip
In een brief aan de Tweede Kamer pleiten de zorgverzekeraars ervoor dat mensen die een diagnose krijgen voor een aandoening die op de chronische lijst staat vanaf dat moment de behandelingen vergoed zouden moeten krijgen en niet pas vanaf 21 behandelingen. Doordat patiënten nu de eerste 20 behandelingen uit eigen zak moeten betalen, is de kans groot dat zij langer met hun klachten rondlopen. Hierdoor kunnen hun klachten verergeren en is een operatie op lange termijn mogelijk de enige uitweg. Volgens de ZN neemt het bewijs toe dat tijdig fysiotherapeutisch ingrijpen de zorgkosten binnen de perken kan houden. Daarnaast leidt de huidige situatie tot veel onbegrip bij patiënten, aldus André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.
 
Aan de slag als fysiotherapeut
Is het uw ambitie om fysiotherapeut te worden of bent u dat al en wilt u zich verder ontwikkelen? Bekijk dan eens het brede aanbod opleidingen en cursussen van Pro Education. U kunt zowel voor een nascholingscursus of een HBO Bachelor- of Masteropleiding Fysiotherapie bij ons terecht.
 
Bron: Telegraaf, Zorgwijzer

Thema's

Thema's