De Europese dag van de Logopedie

Thema's

Thema's

De Europese dag van de Logopedie

Vrijdag 6 maart is het de Europese dag van de Logopedie. De beroepsvereniging van logopedisten (NVLF) vestigt dan samen met de Vakgroep Logopedie van GGDNederland de aandacht op de taalontwikkeling en de preventie van achterstanden herin. Deze dag wordt in heel Europa aangegrepen om allerlei campagnes te starten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.
 
Verschillende partijen besteden aandacht aan deze dag. Zo lanceert Gezondheidsplein.nl een dossier over taalontwikkelingstoornissen, met informatie over de signalen hiervan en wat je kunt doen bij een vermoeden van een taalachterstand. Verder besteedt de krant Metro aandacht aan het onderwerp en gaat het tv-programma Mijn leven, mijn gezondheid (RTL 4) op 8 maart tussen 11.30 uur en 12.00 uur over het belang van logopedie bij een taalontwikkelingsstoornis.
 
Pro Education biedt u een uitgebreid aanbod opleidingen op het gebied van logopedie, bijvoorbeeld de HBO Neurologische Stoornissen en LogopedieHBO Logopedie bij KinderenHBO Taal-, Spraak- en AV-problemen bij Kinderen of de HBO Taal- en Stemtherapie. Bekijk de website voor het gehele aanbod.
 
Bron: nvlf.logopedie.nl

Thema's

Thema's