Digitale zorg vooral bij jongeren in opkomst

Thema's

Thema's

Digitale zorg vooral bij jongeren in opkomst

Onderzoeksbureau Multiscope heeft in opdracht van glasvezelaanbieder Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders onderzoek gedaan naar het gebruik van digitale zorgtoepassingen. Denk hierbij aan medische consulten op afstand of bijvoorbeeld het testen van bloedwaarden via een meetkastje. Om deze e-consulten soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat er een snelle en betrouwbare internetverbinding is.
 
Consumenten nemen zorg steeds meer in eigen hand
Richard Dusink, manager Marketing en Sales bij Reggefiber laat weten dat het onderzoek heeft aangetoond dat consumenten steeds meer de zorg in eigen hand willen nemen. De resultaten laten namelijk zien dat bijna een derde van de Nederlanders verwacht meer gebruik te gaan maken van digitale zorgtoepassingen, zoals e-consulten met specialisten. Het zijn voornamelijk de jongeren die openstaan voor zorg via internet. Op dit moment maakt 10 procent al gebruik van zorg op afstand en bij jongeren onder de 35 jaar is dit percentage 15 procent.
Van de respondenten laat een op de vijf mensen weten dat de eenvoudige en laagdrempelige mogelijkheid voor contact met een specialist de belangrijkste reden is om gebruik te maken van digitale zorgtoepassingen. Daarna noemt 16 procent van de groep de besparing van reistijd als belangrijke reden en een op de 10 mensen geeft aan dat hierdoor meer mogelijkheden zijn om langer thuis te kunnen blijven wonen.
 
E-health
Het gebruik van e-health is nog in opkomst, maar bovengenoemd onderzoek laat zien dat al 10 tot 15 procent van de Nederlanders hiervan gebruikmaakt. Bent u specialist en wilt u meer weten over digitale zorgtoepassingen? Bekijk dan bijvoorbeeld de cursus E-health voor de Logopedist.

Bron: Computable

Thema's

Thema's