Faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid

Thema's

Thema's

Faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid

Ewout IJsselstein - Projectleider vitaliteit en weerbaarheid politie Rotterdam

We zijn bezig om binnen de organisatie een afdeling in te richten om collega’s te faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid. We proberen collega’s zo veel mogelijk informatie te geven om zelfstandig met hun gezondheid om te kunnen gaan, zodat ze daarin zelf regie kunnen nemen.

Agenten komen op straat soms in lastige situaties en iemand die zelf in goede mentale en fysieke gezondheid verkeert, neemt op belangrijke momenten betere beslissingen. Wij bieden ze daarvoor verschillende tools aan, variërend van een 2-daagse mentale krachttraining tot een gezond lunchpakket en fysieke training.

Als werkgever vraagt de politie nogal wat van haar mensen en daarom proberen we ze zo goed mogelijk te voorzien van kennis en mogelijkheden om goed om te gaan met onregelmatig werk en nachtdiensten. En we stimuleren ze om in hun privéleven ook de regie te nemen bij het maken van gezonde keuzes. Dat geldt niet alleen voor de mensen op straat, maar ook voor de mensen op kantoor, achter de balie en bij de recherche.

Thema's

Thema's