Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Als hulpverlener wilt u een bijdrage leveren aan het proces van gedragsverandering bij cliënten. U wilt hen inzicht geven in en begeleiden bij het maken van keuzen. Heeft u voldoende inzicht in de stages of change, kennis over dat wat mensen tot keuzen brengt en de juiste tools die dit proces ondersteunen? In deze cursus krijgt u deze kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt aan de hand van theorie, visie en oefening in motiverende gesprekstechnieken. Motivational interviewing is een directe, persoonsgerichte gespreksstijl die verandering in het gedrag bevordert door het helpen verhelderen en oplossen van ambivalentie voor verandering. Hierbij bouwt u als hulpverlener een relatie op met de cliënt die gebaseerd is op gelijkwaardigheid, samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van gedragskeuze. Het uitgangspunt is dat de motivatie tot verandering vanuit de cliënt moet komen en niet van buitenaf kan worden opgelegd. Cliënten proberen te overtuigen is geen effectieve strategie om hen te helpen hun ambivalentie op te lossen. De rolverdeling tussen cliënt en hulpverlener is gelijkwaardig, niet een van deskundige versus onwetende. Motiverende gespreksvoering geeft inzicht en bewustwording en helpt tot een keuze en tot stappen te komen die nodig zijn om gedrag te veranderen. Een uiterst effectieve cursus die u helpt bij het succesvol begeleiden van uw cliënten.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners die efficiënt en klantvriendelijk willen communiceren met hun cliënten en hen willen ondersteunen in gedragsverandering.

Doel en opzet

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aan­gereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, filmfragmenten en een ­heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van motiverende gesprekstechnieken.

Didactische werkwijze

Filmfragmenten, Discussie, Rollenspel, Praktisch oefenen, Mindmap, Onderwijsleergesprek.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uit­sluitend verzorgd door professionals die aangesloten zijn bij MINTned. Het zijn professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met motiverende gesprekstechnieken en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, ­interessante oefeningen en links.

  • J.E. Murris, Diëtist (specialisme insuline afhankelijke diabetes) en Trainer (specialisme motiverende gespreksvoering) Aangesloten bij MINTned.
  • H. de Laat, Trainer Motivational Interviewing, aangesloten bij MINTned.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Kwaliteitsdeel 24 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 31 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 31 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 31 pt
Logopedist ADAP - Register Logopedist 31 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 31 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Theorie en visie MI
  • Aanleren van de tools
  • De stages of change
  • Inzicht in het gedragsveranderingsproces
  • Omgaan met weerstand
  • Verandertaal en commitment ontlokken
  • Toepassen van MI in de dagelijkse praktijk

Certificaat

Na actieve deelname aan alle bijeenkomsten en het invullen van het evaluatieformulier ontvangt u een certificaat en worden uw accreditatiepunten ­bijgeschreven.

Online leeromgeving

Pro Education maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne ­online leeromgeving. Deze leeromgeving bevat alle informatie die u voor de cursus nodig heeft, zoals de voorbereiding op elke bijeenkomst, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u via de online leeromgeving met uw docent en medecursisten communiceren.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. Deze cursus wordt verzorgd in Utrecht.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 maximaal 18.

Studiebelasting

Deze cursus heeft een studiebelasting van 25 uur. Dit is opgebouwd uit 18 contacturen en 7 uur zelfstudie.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

06-11-2017 Dag Maandag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
06-11-2017 Dag Maandag Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

10
Motivational Interviewing
10 10

Erg leerzaam. Veel deskundigheid van de docent en goede wijze van lesgeven.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.