Jantina Kroese

Over Pro Education

“Ontwikkelen is leuk en inspirerend en geeft waarde aan het leven"


Als het gaat om een leven lang leren vind ik ontwikkelen leuk, inspirerend en waardevol. In de tijd dat ik in het buitenland werkte ging ik mijn vak op een andere manier bekijken. In 2011 ging ik de Master Evidence Based Practice doen, om op meer exacte wijze mijn vak en daarmee mezelf te ontwikkelen. Tijdens de studie wordt je opgeleid tot klinisch epidemioloog en voor mij is dat een mooie combinatie met het mensgerichte werken als paramedicus.

Ergotherapeuten werken niet altijd graag met exacte gegevens, maar het is wel goed dat ze kunnen zien wat ze doen en daarom promoot ik evidence based practice werken. Het kan heel waardevol zijn om de dialoog aan te gaan en om kritisch te blijven kijken naar wat we doen en of het ook beter kan.

Als klinisch epidemioloog heb ik de ambitie om meer onderzoek te doen en dat is een heel exacte bezigheid. Het lesgeven en behandelen heb ik ook nodig als mensgerichte paramedicus om de balans te houden. De collega’s die ik tegenkom in de lessen inspireren me en dat geeft mij energie om verder zaken te ontwikkelen, zoals onderzoeksartikelen.

Jantina Kroese - Ergotherapeut en klinisch epidemioloog en docent voor de cursus Oncologie en Ergotherapie bij Pro Education.

Over Pro Education