Heb je altijd al een erkend HBO Bachelor-getuigschrift willen halen, maar lijkt een volledige opleiding je lastig te combineren met werk en privé? Dan biedt HBO OP MAAT de oplossing. Wat je al kent, kunt en doet, hoef je met HBO OP MAAT niet opnieuw te leren. Je studeert met minder studiebelasting en doorloopt je opleiding mogelijk zelfs sneller.
 

Voordelen HBO OP MAAT

HBO OP MAAT is mogelijk voor al onze HBO Bachelors. Bij HBO OP MAAT stemmen we je leerroute volledig af op jouw kennis en ervaring. Kun je vooraf aantonen dat je de kennis, inzichten en vaardigheden uit een of meer modules al beheerst? Dan hoef je die niet opnieuw te volgen. De voordelen op een rij:

  • Je doorloopt je HBO Bachelor mogelijk sneller.
  • Je ervaart minder studiebelasting, waardoor het volgen van de opleiding minder inspanning vraagt. 
  • Je vergroot jouw carrièrekansen met een officieel HBO Bachelor-getuigschrift, mits je de opleiding succesvol afrondt.
 

Hoe werkt HBO OP MAAT?

Eerst schrijf je je in voor de HBO Bachelor van jouw keuze. Het intakeproces  voor HBO OP MAAT start direct hierna – ook al ben je nog niet toegelaten tot je opleiding. Er wordt bekeken of HBO OP MAAT geschikt is voor jou. Je moet hiervoor relevante werk- en/of vrijwilligerservaring hebben in de (para)medische sector. Kom je officieel in aanmerking voor HBO OP MAAT? Aan de hand van de intake wordt vervolgens, samen met een studiecoach, bekeken of je in aanmerking komt voor het valideren. Dat houdt in dat je met eerder behaalde diploma’s, certificaten en werkervaring aantoont welke onderdelen je al beheerst. Mag je valideren, dan ga je op voor het Valideringsassessment. Na validering stel je samen met je studiecoach je persoonlijke leerroute samen. Je volgt dus alleen onderwijs dat nieuw voor je is.
 

Persoonlijk advies?

Wij nemen je graag mee in wat HBO OP MAAT voor jou kan betekenen. Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseurs door je gegevens achter te laten in het contactformulier.