Thema's

Thema's

Praktijk Ondersteuner Paramedische Zorg (POPZ)

Wil jij de paramedische praktijk ondersteunen? Zie jij het zitten om de dagelijkse gang van zaken in een paramedische praktijk te coördineren en te beheren? De Praktijk Ondersteuner Paramedische Zorg (POPZ) opleiding biedt jou de kans om een essentiële rol te spelen binnen de paramedische sector. 
 

Wat ga je tijdens de opleiding doen? 

Deze opleiding is de eerste in Nederland die specifiek gericht is op het opleiden van praktijkondersteuners voor de paramedische zorg. Door de combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden, word je klaargestoomd voor een veelzijdige functie binnen deze sector. De opleiding onderscheidt zich door een sterke focus op praktijkgerichte opdrachten en een integrale benadering van de leerstof. 

 

Wie kan de opleiding volgen? 

De opleiding is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met de zorg en in het bezit is van minimaal een MBO-4 diploma. Het belangrijkste blijft dat je graag een ondersteunende taak in de zorg wil vervullen, die zijn ook hard nodig! 

 

Hoe ziet de cursus er uit? 

In een intensief programma van 4 x 4 dagdelen, verspreid over enkele maanden, word je opgeleid tot praktijkondersteuner. De opleiding omvat een combinatie van klassikale lessen, praktijkopdrachten en een integrale eindopdracht die je voorbereidt op de diverse taken die je als praktijkondersteuner zult tegenkomen.  

De opleiding tot Paramedisch Praktijkondersteuner bestaat uit vier modules. Elke module beslaat vier dagdelen en richt zich op een specifiek aspect van de praktijkondersteuning: 
 

Module 1: Professionele communicatie voor de praktijkondersteuner 

In de eerste module leer je de kneepjes van effectieve communicatie binnen een paramedische praktijk. Van gespreksvaardigheden tot gespreksmodellen, je leert hoe je gesprekken op een professionele manier kunt voeren. Ook complexe communicatie komt aan bod, zodat je goed voorbereid bent op elke situatie. 
 

Module 2: Officevaardigheden voor de praktijkondersteuner  

De tweede module dompelt je onder in de wereld van officevaardigheden. Je leert niet alleen de basis computervaardigheden, maar gaat ook dieper in op gevorderde softwaretoepassingen die specifiek zijn voor de paramedische praktijk. Daarnaast ontwikkel je schriftelijke communicatievaardigheden en krijg je een introductie in projectmanagement en het beheren van elektronische patiëntendossiers. 
 

Module 3: Back Office van de paramedische praktijk 

In de derde module krijg je inzicht in de backoffice activiteiten van een paramedische praktijk. Je leert hoe je gegevens moet verwerken en welke ethische overwegingen daarbij komen kijken. Basiskennis van de paramedische zorg, het beheer van subsidies en financiën, en HR-vaardigheden zoals personeelsbeheer maken ook deel uit van deze module. 
 

Module 4: Hospitality en logistieke processen in de paramedische praktijk 

De laatste module richt zich op hospitality en logistieke processen. Je leert hoe gastvrijheid en een persoonlijke benadering een belangrijke rol spelen in de patiëntenzorg. Daarnaast krijg je les in inkoop- en voorraadbeheer, procesmanagement en kwaliteitszorg, zodat je de logistieke kant van de praktijk efficiënt kunt runnen. 
 

Afronding 

De opleiding wordt afgerond met een integrale opdracht, waarin je alle geleerde vaardigheden en kennis toepast in een praktijkgerichte opdracht. Deze opdracht dient als een sluitstuk van de opleiding en bereid je voor op de uitdagingen die je in de praktijk zult tegenkomen. 

 

Wil jij een belangrijke schakel worden binnen de paramedische zorg? Schrijf je dan nu in voor de POPZ-opleiding en start jouw carrière als praktijkondersteuner! 

Thema's

Thema's