Wilt u een opleiding volgen? Zo overtuigt u uw werkgever

Lees onze praktische tips en doe er uw voordeel mee

U wil een opleiding volgen, want u bent ervan overtuigd dat u daarmee verder komt. Maar hoe denkt uw werkgever daarover? Misschien twijfelt hij aan het nut ervan of hikt tegen de kosten aan. U moet hem dus overtuigen. Maar hoe doet u dat? Lees de onderstaande tips en doe er uw voordeel mee.
 

1. Weet waar u het over heeft

Zorg dat u kunt onderbouwen waarom u een opleiding moet volgen. Wat betekent dat voor uw ontwikkeling? En voor uw organisatie? Zet alle feiten op een rijtje: welke opleiding u heeft gekozen; waar en op welke dag en welk tijdstip u die wilt volgen; hoeveel het gaat kosten; wanneer u kunt beginnen. Goed voorbereid staat u sterker tijdens het gesprek.
 

2. Kies voor het juiste moment

Timing is belangrijk: plan je gesprek op het juiste moment. Bijvoorbeeld tijdens het functioneringsgesprek, POP-gesprek, arbeidsvoorwaardengesprek of beoordelingsgesprek.
 
Staan deze gesprekken voorlopig niet op de planning? Maak dan zelf een afspraak met uw leidinggevende. Als u het lastig vindt om direct te zeggen “Ik wil een opleiding volgen”, bespreek dan eerst uw professionele ontwikkeling in het algemeen en daarna pas uw opleidingswens.
 

3. Vertel over de voordelen voor uw werkgever

Natuurlijk gunt uw werkgever u uw persoonlijke groei, maar hij is vooral bezig met de bedrijfsbelangen. Vertel daarom dat een opleiding júist goed voor de organisatie is. Laat zien wat voor nieuwe kennis u kunt gebruiken in uw werk. En welke nieuwe projecten u hierdoor op kunt pakken. Of hoe u deze kennis gaat delen binnen het bedrijf.

Geef ook aan hoe het volgen van een opleiding past bij de kernwaarden of visie van de organisatie. En wat een opleiding betekent voor uw motivatie in uw baan.
 

4. Wees voorbereid op tegenargumenten

Misschien is uw werkgever meteen enthousiast over uw plannen. Met het is slim om alvast rekening te houden met enige weerstand. Zorg dat u tegenargumenten klaar heeft:
 

“Een opleiding is te duur”

Opleidingskosten zijn aftrekbaar van belastingen. In sommige gevallen zijn er ook subsidiemogelijkheden. Kijk ook of uw organisatie een opleidingsbudget heeft: in dat geval is er zelfs al een bedrag gereserveerd voor opleidingen. Wellicht kunt u zelf ook een deel meebetalen.
 

“Het is te druk op de afdeling”

Juist als het druk is op uw werk, moet u zorgen dat u gemotiveerd blijft. Een opleiding helpt u hierbij. Bovendien maakt het u beter in uw werk, waardoor u zaken efficiënter kunt aanpakken. En misschien kunt u de opleiding ’s avonds of in het weekend volgen?
 

“Met een opleiding kun je vast zó terecht bij de concurrent”

Opleidingsmogelijkheden bieden getuigt van goed werkgeverschap. Uit onderzoek is gebleken dat vooral dát in een werkgever wordt gewaardeerd. Het bindt medewerkers.
Twijfelt uw werkgever nog steeds? Leg dan in een studieovereenkomst vast dat u een deel van uw opleiding terugbetaalt als u binnen een bepaalde periode toch weggaat.
 
Een laatste tip: volgt een van uw collega’s een opleiding op kosten van het bedrijf? Vraag dan hoe die dit heeft aangepakt.
 

Nog vragen?

Als u hier nog vragen over heeft of over de opleiding {{course of interest}}, bel ons op 020 - 5 677 999 of vul het contactformulier op onze website in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.