Wat is werkelijk belangrijk in de laatste levensfase?

Thema's

Thema's

Wat is werkelijk belangrijk in de laatste levensfase?

De Kenniscentra Palliatieve Zorg zijn gestart met een groot publieksonderzoek naar de behoeften van mensen in de laatste fase van hun leven. Iedereen kan aan dit onderzoek meedoen. Dus ook iedereen die beroepsmatig betrokken is bij mensen in de laatste levensfase. Meedoen aan het onderzoek kan via uwmeningoverpalliatievezorg.nl

Wat is belangrijk in de laatste fase van iemands leven? Het afwerken van een bucketlist of ‘gewoon’ doorgaan met het leven van alle dag? Wat vinden patiënten belangrijk aan de zorg die ze krijgen? Hebben ze behoefte aan aardige dokters of liever inzage in het medisch dossier? 

Meer behoeften
Ergotherapeuten begeleiden regelmatig cliënten in de laatste fase van hun leven. En dit aantal zal toenemen, vooral in de 1e lijn, want de meeste mensen hebben de wens om thuis te overlijden. Een ergotherapeut focust zich dan meestal op het verhogen van comfort bij het liggen en zitten, maar er zijn nog zoveel meer behoeften en betekenisvolle activiteiten, waar ergotherapeuten een bijdrage aan kunnen leveren.

Hoe zorg je ervoor dat je als ergotherapeut je vak volwaardig inzet bij deze doelgroep? Welke meetinstrumenten zijn bruikbaar? Welke evidence-based practices zijn er? Hoe combineer je cliëntgericht werken met proactief zijn? Dat zijn de vragen waar je als ergotherapeut tegenaan loopt. Antwoorden hierop krijg je bij de opleiding: 

Relevante opleiding:
Cursus Ergotherapie Thuis bij Cliënten in de Laatste Levensfase
Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de cursus die start in het najaar, dus schrijf je snel in!

Thema's

Thema's