Roelien Middelveld

Over Pro Education

Het lesgeven geeft mij een mooie uitdaging


Lesgeven heb ik altijd al leuk gevonden. Ik werk als diëtist in het ziekenhuis en daar geef ik regelmatig een klinische les aan bijvoorbeeld verpleegkundigen, en groepsvoorlichting aan patiënten met hart- en vaatziekten. Tijdens mijn werkzame leven als diëtist ben ik ook blijven studeren. Zo heb ik een lerarenopleiding gevolgd en heb ik aan de Open Universiteit uiteindelijk de Master Klinische Psychologie behaald.
 
Mijn drijfveer is vooral het overdragen van kennis aan beroepsgenoten en dat ik me daarvoor zelf meer in de materie moet verdiepen. De cursus Oncologie en Diëtetiek die ik bij Pro Education geef, heb ik zelf mee ontwikkeld. Oncologie heeft ook mijn speciale belangstelling. Professioneel omdat ik in het ziekenhuis veel met oncologiepatiënten werk, en persoonlijk omdat ik een dochter heb die op negenjarige leeftijd kanker kreeg.
 
Het lesgeven geeft mij een mooie uitdaging en daarom ook veel voldoening, naast mijn dagelijkse werk in het ziekenhuis dat ik nu al meer dan dertig jaar doe.

Roelien Middelveld - Diëtist, psycholoog en docent voor de cursus Oncologie en Diëtetiek bij Pro Education.

Over Pro Education