Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

In deze boeiende cursus worden de meest voorkomende oorzaken van eet- en drinkproblemen bij kinderen van 0 tot 2 jaar behandeld. Hierbij vormt de normale ontwikkeling van het eten en drinken een belangrijke basis. Het boek ‘Hoera, ik eet!’, geschreven door de docenten van deze cursus, vormt de rode draad. Aan de hand van de door u ingebrachte voorbeelden worden handvatten voor de eigen praktijk aangereikt. Kortom, na het volgen van deze actuele cursus bent u volledig op de hoogte van de meest succesvolle behandelingen van baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblematiek.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die (willen) werken met baby’s en zeer jonge kinderen (0-2 jaar), die problemen hebben met eten en drinken. Na het volgen van deze cursus kunt u zich bij de NVLF inschrijven voor het Register Preverbale Logopedie.

Resultaat

  • U beschrijft de ontwikkeling van het leren eten en drinken bij baby’s en zeer jonge kinderen.
  • U herkent stoornissen in de ontwikkeling van het eten en drinken bij baby’s en zeer jonge kinderen.
  • U voert diagnostisch onderzoek naar eeten drinkproblemen bij baby’s en zeer jonge kinderen uit.
  • U kunt een behandelplan opstellen bij de behandeling van baby’s en zeer jonge kinderen.
  • U herkent de invloed van reflux op het eten en drinken van baby’s en zeer jonge kinderen.
  • U past de geleerde behandelinterventies toe bij de behandeling van baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder efficiënt. Als voorbereiding op deze cursus werkt u 2 opdrachten uit, waarop u feedback krijgt van de docenten. Deze opdrachten vormen de rode draad van de cursus. Het is dan ook verplicht beide opdrachten voor de gestelde deadline aan te leveren. U krijgt kennis aangereikt door middel van presentaties, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten. Zij beschikken over ruime ervaring op het gebied van adviezen voor baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblematiek. Onze cursisten zeggen: Alle onzekerheden over mijn aanpak van kinderen met eeten drinkproblematiek zijn weggenomen. Heel fijn!

De cursus heeft een totale studiebelasting van 51 uur, waarvan 26 contacturen en 25 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 14, het maximum 16.

Professionals

Eveline Leeuwenburg en Clairette van der Weerd zijn beiden preverbaal logopedist en NDT-docent. Ze geven samen veel cursussen op het gebied van eet- en drinkproblematiek. Gezamenlijk schreven zij het boek ‘Hoera, ik eet!’.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 51 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Normale ontwikkeling van eten en drinken
• Signalen van eet- en drinkproblemen bij baby’s en zeer jonge kinderen
• Observeren van problemen
• Onderzoeken van problemen
• Stappenplan en behandelmogelijkheden
• Nieuwste richtlijnen en technieken
• Reflux en eet- en drinkproblemen
• Sondevoeding en eten en drinken
• Prematuren en ontwikkeling van zuigen
• Therapeutisch tandenpoetsen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 4 dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Amsterdam of Eindhoven.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
3 mogelijkheden

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

10-10-2018 Dag Woensdag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

30-01-2019 Dag Woensdag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

15-04-2019 Dag Maandag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
10-10-2018 Dag Woensdag Amsterdam Inschrijven Planning
30-01-2019 Dag Woensdag Amsterdam Inschrijven Planning
15-04-2019 Dag Maandag Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 1.175,-
Studiemateriaal € 75,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Locatiekosten € 118,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.468,-

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

8
Eet- en Drinkproblematiek bij Baby’s en Zeer Jonge Kinderen
8 10

Leerzaam, op het gebied van eet- drinktherapie wordt nog veel ontdekt; om de ontwikkeling in therapie toe te passen, is het fijn om de cursus na een aantal jaren werkervaring weer te herhalen.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren