Omscholen tot ergotherapeut? Ontdek een nieuwe carrière

Ben jij betrokken en communicatief vaardig? En wil je mensen die een lichamelijk of psychisch probleem hebben helpen hun dagelijkse handelingen uit te voeren? Dan past het vak van ergotherapeut bij jou. School je om tot ergotherapeut met de HBO Bachelor Ergotherapie van Pro Education.
 

Ontdek het opleidingsaanbod

Welke mogelijkheden biedt de HBO Bachelor Ergotherapie?

Wanneer je de opleiding succesvol afrondt ontvang je het officiële getuigschrift ‘Bachelor Opleiding voor Ergotherapie’ van Pro Education. Je mag jezelf dan Bachelor of Science (BSc) noemen. Als ergotherapeut kun je werken in een ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum of psychische instelling. Of start je eigen ergotherapiepraktijk.
 

Omscholen naar de zorg: welke baankansen heb ik?

Zit je eraan te denken om je te laten omscholen? Dan wil je vast weten wat de kans op een baan is. In de zorg, met name de paramedische zorg, is er al langere tijd tekort aan personeel. Er is veel vraag naar nieuwe professionals met een HBO-opleiding. Als je kiest voor de HBO Bachelor Ergotherapie, is de kans groot dat je na je opleiding een geschikte baan vindt.

De voordelen van omscholen via Pro Education

 • Erkend onderwijs
  Deze Bacheloropleiding wordt aangeboden door Pro Education. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-opleidingen worden gesteld. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie­organisatie (NVAO).
 • Praktijkgerichte opleiding
  Onze opleidingen zijn praktijkgericht want theoretische kennis is heel waardevol, maar als ergotherapeut wil je die kennis optimaal kunnen toepassen in de praktijk. Onze docenten zijn actief in de praktijk en hebben ruime ervaring met ergotherapie. Tijdens bijeenkomsten kun je kennis, ideeën en praktijkervaringen uitwisselen.
 • Studeer flexibel
  Kies de opleidingslocatie bij jou in de buurt en volg de lessen klassikaal. Je hebt de keuze uit dag-, avond- of zaterdagprogramma's, zodat je studie aansluit op je carrière en persoonlijke leven. Bovendien kun je een gedeelte van de lessen online volgen via een virtual classroom.
 • Persoonlijke begeleiding
  Heb je vragen of behoefte aan hulp? Gedurende jouw hele studieperiode kun je altijd rekenen op ondersteuning van een studiebegeleider.
Advies nodig?

Wil je je omscholen en wil je weten welke opleiding bij jouw persoonlijke situatie past? Bij Pro Education helpen we je graag verder en kijken we samen wat voor jou de best mogelijke leerroute is. Wij helpen je graag bij al jouw vragen. Neem gerust contact met ons op.